Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συνάντηση για τον Τύπο

Συνάντηση προγραμματίζεται την επόμενη βδομάδα μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών και ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ με θέμα την κυβερνητική πρόταση για την οικονομική ενίσχυση του έντυπου Τύπου.

Με νέο διευθυντή

η “Εφημερίδα των Συντακτών”

Νέος διευθυντής σύνταξης στην “Εφημερίδα των Συντακτών” με 65 ψήφους εκλέχθηκε ο Σωτήρης Μανιάτης. Ο έτερος υποψηφίος Κώστας Μανιμανάκης έλαβε 46 ψήφους. Ο Σ. Μανιάτης θα πάρει τη θέση που κατείχε ο Γιάννης Σμυρλάκης, ο οποίος ανέλαβε γενικός διευθυντής στην ΕΡΤ.


Προσωπικό για το ΕΣΡ…επειγόντως

Προσωπικό τουλάχιστον 150 ατόμων χρειάζεται το ΕΣΡ για είναι πλήρως λειτουργικό. Αυτήν τη στιγμή τα μέλη και οι εργαζόμενοι, που δεν υπερβαίνουν τους 40, κάνουν τεράστιες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως υπήρξε πρόσκληση και σε φοιτητές να συνεργαστούν με το ΕΣΡ, με αμοιβή και κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δεν είναι πάντως απαραίτητο να προσληφθεί νέο προσωπικό εξ ολοκλήρου, αφού τα κενά μπορούν να καλυφθούν με μετατάξεις από άλλους φορείς του Δημοσίου, την ΕΡΤ ή τη Βουλή.


Κομισιόν και ΕΚ προστατεύουν τα πνευματικά
δικαιώματα από τους γίγαντες του διαδικτύου

Το μέλλον των διαδικτυακών πνευματικών δικαιωμάτων αναμένεται να τροποποιηθεί δραστικά μετά τη συμφωνία μεταξύ ΕΚ και Συμβουλίου, πάνω στην επίμαχη Οδηγία Copyright. Η συμφωνία επιτεύχθηκε δύο χρόνια μετά την πρώτη εισαγωγή των μέτρων από την Κομισιόν. Όπως γράφει η ιστοσελίδα Euractiv, στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα πρέπει οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες να διαπραγματευθούν συμφωνίες αδειών με τους κατόχους δικαιωμάτων για την επαναδημοσίευση των έργων τους, και θα πρέπει να ελεγχθεί το περιεχόμενο στο YouTube, για να διασφαλιστεί ότι δεν υφίστανται παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο https://www.amna.gr/


Δεν το 'χει το παιδί!

… ούτε με τις πληροφορίες (αν και δεν ήταν ο μόνος), ούτε με την ψυχραιμία


---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου