Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ίσα βάρκα ίσα νερά στο ΑΠΕ

Τον προϋπολογισμό του ΑΠΕ για το 2019 ενέκρινε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Τα έσοδα εκτιμώνται σε 9.050.000 ευρώ και τα έξοδα σε 9.049.900 ευρώ. Οι πωλήσεις του ΑΠΕ ανέρχονται σε 1.850.000 ευρώ και οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό σε 7.200.000 ευρώ. Όσον αφορά τα έξοδα, οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού υπολογίζονται σε 5.485.000 ευρώ και οι εργοδοτικές εισφορές σε 1.445.000 ευρώ.

Απόφαση ΕΣΡ: Σταματάει
για 3 μέρες η εκπομπή της Ζ. Κουτσελίνη

Σταματάει η μετάδοση της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζίνα” στο Star, ύστερα από απόφαση του ΕΣΡ. Η εκπομπή δεν θα μεταδοθεί το τριήμερο 19-21 Μαρτίου εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο παρουσίασε τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Επίσης το ΕΣΡ επέβαλε στην εταιρεία Νέα Τηλεόραση ΑΕ, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Star πρόστιμο συνολικού ύψους 100.000 ευρώ.

Οι αλλαγές στην Άργος ΑΕ

Μετοχικές ανακατατάξεις στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος», και ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Με ποσοστό κοντά στο 33% βρίσκεται η Νίκη Εκδοτική των αδελφών Σμυρνιωτάκη, η οποία και απέκτησε μετοχές που αντιστοιχούν στο 18% της Άργος ΑΕ από την εταιρεία Πρώτο Θέμα ΑΕ και το 14,8% από τις μετοχές που κατείχε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Πρόστιμο 120.000 ευρώ
για εκπομπή του Μ. Φουρθιώτη

Πρόστιμο 120.000 ευρώ στην εκπομπή “Αποκαλυπτικά” που εξέπεμπε από το Epsilon, για παράβαση που συνέβη το 2016. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Ραδιοτηλεοπτική με βάση τη συμφωνία Ι. Σαββίδη- Φ. Βρυώνη θα καταβληθεί από τον δεύτερο μέτοχο.

Μπήκαν χρήματα

Συνεχίζονται κανονικά τα γυρίσματα των σειρών του Open. Ο τηλεοπτικός σταθμός την προηγούμενη βδομάδα κατέβαλε μια υψηλή δόση προς την εταιρεία που έχει την παραγωγή των σειρών «Πρίγκιπας της Φωτιάς», «Ελεύθερη σχέση» και «Για Πάντα Παιδιά». Ο τηλεοπτικός σταθμός λίαν συντόμως θα καταβάλει μία ακόμη δόση, όταν είναι γνωστό πως άλλες τηλεοπτικές εταιρείες πληρώνουν στο τέλος της σεζόν. Ο παραγωγός που έχει αναλάβει τις σειρές του Open έχει παράλληλα και την παραγωγή της σειράς η «Ζωή εν ταφώ» στην ΕΡΤ. Η σειρά μεταδίδεται ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της και το μοντάζ. Το πλήθος των συνεργατών των τεσσάρων προγραμμάτων δημιουργεί μια αναπόφευκτη πίεση, ενώ υπάρχουν και παράπονα από τους συντελεστές της παραγωγής της ΕΡΤ. Όμως και η ΕΡΤ φροντίζει για άμεσες πληρωμές επί των επεισοδίων που έχουν μεταδοθεί.

Σκέψεις για μετακόμιση του ΣΚΑΪ

Σκέψεις στο Φάληρο για ενδεχόμενη μετακόμιση του Ομίλου ΣΚΑΪ. Ο σταθμός πλέον έχει διευρυμένες ανάγκες, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από το κτίριο της Εθνάρχου Μακαρίου. Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί και η απόφαση θα είναι συνάρτηση αρκετών παραγόντων. 
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου