Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Προοπτική πληρωμών
από την εκκαθάριση του ΔΟΛ

Τις επόμενες ημέρες, κατά πληροφορίες της στήλης, θα κληθούν οι πρώην εργαζόμενοι του ΔΟΛ να πληρωθούν τους τρεις μήνες εργασίας που παρείχαν πριν από τη μεταβίβαση του συγκροτήματος στον Βαγγέλη Μαρινάκη από τον ειδικό διαχειριστή. Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της πληρωμής των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους. 

Μαζεύει “αυτοδιαχειριζόμενους” η ΕΥΕΔ

Ανακατατάξεις στο πεδίο των πνευματικών δικαιωμάτων, μετά την πρόθεση στελεχών και καλλιτεχνών που βρίσκονται στην Αυτοδιαχείριση να μεταφερθούν στην ΕΥΕΔ του υπουργείου Πολιτισμού. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις σε ανώτατο επίπεδο και μεγάλα ονόματα της Αυτοδιαχείρισης φαίνεται πως είναι διατεθειμένα να μεταφερθούν στην ΕΥΕΔ, θεωρώντας πως είναι αυτήν τη στιγμή ο πιο ισχυρός φορέας για την είσπραξη και διαχείριση των αμοιβών από τα πνευματικά δικαιώματα. Υπενθυμίζεται πως εκκρεμεί η υπογραφή των συμβάσεων της ΕΥΕΔ με την ΕΙΤΗΣΕΕ και την ΕΡΤ για το 2018 και νομοθετική ρύθμιση για το έτος 2017, προκειμένου να πληρωθούν οι δημιουργοί από την κρατική τηλεόραση.

Το κόστος της Eurovision για την ΕΡΤ

Το ποσό των 326.855 ευρώ συν ΦΠΑ εγκρίθηκε για τη φετινή Eurovision στο Ισραήλ. Η ΕΡΤ θα μεταδώσει τους δύο ημιτελικούς στις 14 και 16 Μαΐου, τον τελικό του διαγωνισμού στις 19 Μαΐου, ενώ εγκρίθηκε η παραγωγή μίας εκπομπής για την παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής και δύο ακόμη εκπομπές για την παρουσίαση των 42 υποψηφίων τραγουδιών στον φετινό 64ο διαγωνισμό της Eurovision.

«Όχι» από το Ελεγκτικό Συνέδριο
για τη διακίνηση του περιφερειακού Τύπου

Πήρε πίσω το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής την ανάθεση της διακίνησης του περιφερειακού Τύπου, με απευθείας κρατική ενίσχυση, στα ΕΛΤΑ, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε μη νόμιμη τη σύμβαση κατά τη διάρκεια του προσυμβατικού ελέγχου.

Καταγγελία για την ασφάλεια εργαζομένων
σε αγώνα πρωταθλήματος Super League

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει τον τραυματισμό του μέλους της, Παναγιώτη Μοσχανδρέου, φωτορεπόρτερ, ελεύθερου συνεργάτη του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών, κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος ΑΕΚ Αθηνών – Απ. Σμύρνης.

Μικρά στα ΜΜΕ

** Σε αναζήτηση ομολογιακού δανείου κοντά στα 40 εκατ. ευρώ βρίσκεται επιχειρηματίας από τον χώρο της τηλεόρασης. ** Με ανανεωμένη ιστοσελίδα στο Internet (www.efsyn.gr) πλέον η «Εφημερίδα των Συντακτών». ** Η Vodafone TV θα μεταδώσει σε πρώτη προβολή, στην υπηρεσία On Demand, τον πρώτο κύκλο της σειράς «The Little Drummer Girl». ** Δίκτυο 25 συνεργαζόμενων ραδιοφωνικών σταθμών στην επαρχία έχει ο Real FM, στον οποίο θα εργάζεται πλέον και η Αναστασία Γιάμαλη. ** Στη μετάδοση μόνο μουσικών εκπομπών το Σαββατοκύριακο προσανατολίζεται ο ενημερωτικός ραδιοφωνικός σταθμός News247 στους 88,6.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου