Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Απλήρωτοι εργαζόμενοι σε σίριαλ του Open

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απλήρωτοι τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε τρία σίριαλ του Open, σύμφωνα με πληροφορίες, ηθοποιοί και συνεργεία.

Αυτός φαίνεται να είναι και ο λόγος που τα γυρίσματα για τις σειρές «Για Πάντα Παιδιά», «Ελεύθερη Σχέση» και «Ο Πρίγκιπας της Φωτιάς», έχουν ήδη σταματήσει από τον Ιανουάριο.

Ο περασμένος Δεκέμβριος ήταν ο μήνας που καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα του Νοεμβρίου για τα συνεργεία, και αφού είχαν και πάλι σταματήσει τα γυρίσματα – κι έκτοτε αναμένουν να πληρωθούν για τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλες τις συναντήσεις των συνεργείων με την εταιρεία παραγωγής, η εταιρεία αποδίδει τις καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων σε καθυστέρηση πληρωμής της από το Open, ενώ οι ηθοποιοί φέρονται πως είχαν κανονίσει κάποια συνάντηση για το ίδιο θέμα αυτές τις μέρες με τον διευθύνοντα σύμβουλο του καναλιού Τζώνη Καλημέρη.

Τα προβλήματα, βέβαια, είχαν αρχίσει από αρκετά νωρίς: Οι μηνιαίες συμβάσεις που είχαν αρχικά τα συνεργεία, το φθινόπωρο -ξαφνικά και χωρίς όπως φαίνεται να ερωτηθεί κανείς- μετατράπηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε… συμφωνία για μεροκάματο, ενώ υπήρξε και περίπτωση που υπογράφηκαν εβδομαδιαίες συμβάσεις.

Εκτός όλων των άλλων, τα συνεργεία φέρονται να δέχθηκαν έντονες πιέσεις, με την παραγωγή να τηλεφωνεί σε έναν έναν και τις δύο φορές που σταμάτησαν τα γυρίσματα και να ρωτά αν προτίθεται να εργαστεί την επομένη. Όσοι αρνούνταν να εργαστούν, φέρονται να έπαιρναν ως απάντηση ότι θα αντικατασταθούν για τις ημέρες που δεν θα εργάζονταν - κάτι που, όμως, τελικά δεν έγινε.

Σημειώνεται ότι στα τρία σίριαλ εργάζονται, εκτός από τους ηθοποιούς, συνολικά περί τα έξι συνεργεία με περίπου 20 άτομα έκαστο.

To e-tetRadio επικοινώνησε με στελέχη του Open TV, τα οποία αναγνωρίζουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την καταβολή των χρημάτων. Εχουν ήδη ανοιχτή επικοινωνία με τους συντελεστές των παραγωγών ενημερώνοντάς τους ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει διευθετηθεί το ζήτημα ώστε να επανέλθουν όλα σε κανονική λειτουργία. Τα σίριαλ πάντως, όπως ξεκαθαρίζουν, θα συνεχιστούν ομαλά. 
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου