Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

... "Αθήνα 9,84" και ο αντεργατικός κ. Καμπύλης ...

*
ΕΣΗΕΑ
***
*
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει
την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά
του ρ/σ "Αθήνα 9,84"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την παράνομη και εντελώς αντεργατική συμπεριφορά τόσο του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 όσο και του Γενικού διευθυντή κ. Τάκη Καμπύλη προς τους εργαζομένους δημοσιογράφους.

Ειδικότερα, η καταγγελλόμενη εργοδότρια εταιρεία συνάπτει καταχρηστικές συμβάσεις έργου με τους δημοσιογράφους “αμείβοντάς” τους με μηνιαίο μισθό της τάξης των 700 €, που όμως μετά τις κρατήσεις καταλήγουν να είναι 300 €, αναγκάζοντάς τους να παρέχουν την εργασία τους επί πολλές ώρες και σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Επιπλέον, κατά το χρονικό σημείο λήξεως των συμβάσεων αυτών, καθυστερεί συστηματικά την υπογραφή νέων συμβάσεων κρατώντας σε καθεστώς “ομηρίας” τους εργαζομένους, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κατά την απομάκρυνσή τους δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία του σταθμού.

Τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η δημοσιογράφος κ. Βασιλική Ρεκατσίνα η οποία, μετά από 8 χρόνια δουλειάς στο σταθμό, όχι μόνο δεν προσλήφθηκε με σύμβαση αορίστου χρόνου, αλλά τελικά δεν ανανεώθηκε ούτε η σύμβαση έργου. Το ίδιο έχει προηγηθεί και σε άλλους συναδέλφους.

Επειδή οι πράξεις της εργοδοσίας παρεκκλίνουν από κάθε νομικό και λογικό πλαίσιο, το Διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητά:

  • Να ανακληθεί η απόλυση της συναδέλφου, Β. Ρεκατσίνα, και να προχωρήσει η διοίκηση του σταθμού σε υπογραφή σύμβασης αορίστου χρόνου μαζί της αποκαθιστώντας την αδικία εις βάρος της.
  • Να προχωρήσει άμεσα η ανανέωση και υπογραφή των συμβάσεων και η αποκατάσταση των συνθηκών εργασίας για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού, άλλως, επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργειά του.
 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου