Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

... Σπανοπούλου, "μπουραντάδες", ΕΔΟΕΑΠ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Δήλωση  Ελένης Σπανοπούλου  για τον έλεγχο  στον ΕΔΟΕΑΠ


"Δεν με τρομάζουν
των μπουραντάδων τα ξύλινα σπαθιά …"
Η απελθούσα Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από  ελέγχοντες που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Την ευθύνη, άλλωστε, της μη διενέργειας ελέγχου στο Ταμείο μας  έχει  αποκλειστικά η αδρανής και σπαρασσόμενη ΕΣΗΕΑ.
Ο  Πάνος Σόμπολος, που… "θα πιάσει τον Αντώνη Σαμαρά από το πέτο" και οι εντιμότατοι φίλοι  του εγκατέλειψαν γρήγορα  τη μάσκα της συναίνεσης. Αποκαλύπτουν  νωρίς το αληθινό πρόσωπο της καταστροφικής  διχόνοιας, της παραταξιακής ίντριγκας και του νεοφώτιστου φανατικού.
Στον ΕΔΟΕΑΠ δεν  ήρθαν  να σώσουν το Αγγελιόσημο και το Ταμείο μας από τον ΕΟΠΥΥ, για τα επόμενα - έστω 5 - χρόνια. Δυστυχώς για όλους μας ούτε θέλουν, ούτε  ξέρουν, ούτε μπορούν, γι αυτό και δημιουργούν εντυπώσεις.
Ήρθαν για να καταδικάσουν τους πολιτικούς  τους αντιπάλους 5 χρόνια πίσω. Επιχειρούν, έτσι, να  δικαιολογήσουν εκ των υστέρων την λάσπη, που μας έριξαν προκειμένου να εκλεγούν.
Επικαλούμενοι, ανύπαρκτη  νομικά και ηθικά,  "απόφαση" της ΓΣ που διακόπηκε  βίαια, αποφάσισαν τη διενέργεια  "ελέγχου διαφάνειας", χωρίς  καν τεκμηρίωση της αναγκαιότητάς του.
Πρόεδρος, μάλιστα, της “επιτροπής ελέγχου” είναι  διοικητικός υπάλληλος ( ΕΠΗΕΑ),  μέλος του ΔΣ, ο οποίος, όμως, ως μέλος της  Εξελεγκτικής Επιτροπής  έχει υπογράψει τις εκθέσεις της βεβαιώνοντας  ότι… στώμεν καλώς!
Όχι με δικές  μας (!!!)  αλλά με δικές τους εταιρείες, θα ελέγξουν  πιο… αντικειμενικά Διοίκηση,  που έχει δημόσια παραδώσει ελεγμένα όλα τα στοιχεία της διαχείρισής της όσο ποτέ καμία  άλλη.
Επεδίωξα τον ανεξάρτητο έλεγχο, αλλά καταδικάζω τον Φαρισαϊσμό. Πλανώνται όσοι  πιστεύουν ότι θα μας κάψουν στην πυρά κάνοντας την τρίχα τριχιά ή βαφτίζοντας το κρέας ψάρι.
Προσωπικά έχω  δει κι άλλες φορές το έργο συκοφάντησής μου στον ΕΔΟΕΑΠ… Αυτή τη φορά, όμως, πυροβολούν κυριολεκτικά στα τυφλά, 9 συναδέλφους που αποδεδειγμένα διοίκησαν νόμιμα, διάφανα, ανθρώπινα και αγωνίστηκαν αβοήθητοι αλλά  ενωμένοι,  υπερασπιζόμενοι τον Οργανισμό μας στις  χείριστες συνθήκες της 60χρονης ιστορίας του.
Δήλον είναι ότι με την παρουσία μου στο ΔΣ υπηρετώ την εντολή της κάλπης για  διοίκηση συνέχειας  και όχι διχόνοιας.

Παρέδωσα  ένα Ταμείο νοικοκυρεμένο, σύγχρονο, ανθρώπινο, με ορίζοντα ζωής που δεν έχει κανένα άλλο Ασφαλιστικό Ταμείο.

Δεν πρόκειται, όμως, επ´ ουδενί,  να δεχθώ την απαξίωση της 12χρονης σκληρής δουλειάς μου και ενός δυναμικού και καθαρού έργου στον ΕΔΟΕΑΠ,  για το οποίο είμαι περήφανη. Γρήγορα  οι 6 νεοεκλεγέντες  θα βρεθούν αντιμέτωποι  με την Αλήθεια και τις νόμιμες συνέπειες των πράξεών τους. Τότε θα έχουν δύο λύσεις:  να ζητήσουν Συγγνώμη ή να πάνε στον Εισαγγελέα.
ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΟΡΘΙΑ!
Αντιλαμβάνομαι ότι Κομματικά, συνδικαλιστικά, πελατειακά, εκδοτικά, διαφημιστικά, και δημοσιογραφικά κυκλώματα  ενοχλήθηκαν σφόδρα κατά τη θητεία μου. Μαζί τους, φυσικά, η Τράπεζα της Ελλάδος και το δημοσιογραφικό της πλυντήριο. Είμαι περήφανη γι αυτό.
Δεν τους φοβάμαι γιατί  δεν τους ανήκω!
Είμαι ελεύθερη και έτσι θα συνεχίσω.
Καλώς να ορίσουν! Τους περιμένω με καθαρή συνείδηση ΕΜΜΕΝΟΝΤΑΣ στον Αγώνα  μου για τον Άνθρωπο μόνο.
Ελένη Β.Σπανοπούλου
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου