Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

... η "ΕφΣυν" και οι "απρόσεκτοι" συντάκτες της ...

*
Αριστείδης Κάντζος
("Νομικά Ανάλατα")
***
*
Η "ΕφΣυν" στο club των ΚΚΕδολόγων;

(...) Έρχομαι στο επίμαχο ανακριβές και εκ του προχείρου άρθρο με τίτλο "Ονόματα-έκπληξη εκτός Κ.Ε.". Οι χαρακτηρισμοί μου, είναι επιεικέστατοι αν αναλογιστείτε, ότι θα μπορούσα να πω, πως ενδέχεται να είναι και σκοπούμενη διασπορά ψευδών ειδήσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως ποινικές ευθύνες.

Το άρθρο είναι ένα ρεπορτάζ(!!!), που αναφέρεται εν ολίγοις, σε παρασκηνιακού τύπου μεθοδεύσεις με αποτέλεσμα να αποκλειστούν ονόματα έκπληξη στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ... βέβαια είχε απαγορευθεί η είσοδος του εν λόγω δημοσιογράφου και ως εκ τούτου είναι το μόνο σίγουρο αποκλεισμένο όνομα, που δεν αποτέλεσε την έκπληξη!

Τέλειο έγκλημα όμως δεν υπάρχει... ας δούμε:


Α.
Αναφέρει: "Θα μπορούσε να καταγραφεί ως το πλέον σύντομο στην ιστορία του ΚΚΕ συνέδριο. Επί της ουσίας οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου διήρκεσαν δύο ημέρες."


Απάντηση: "Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται με βάση το χρονοδιάγραμμα"... το χρονοδιάγραμμα ήταν γνωστό πριν από το Συνέδριο και προφανώς ο συντάκτης του άρθρου αγνοεί ότι το συνέδριο δεν γίνεται μόνο για να εκλεγεί νέος Γ.Γ., αλλά κυρίως για καθοριστεί η στρατηγική του κόμματος απέναντι στις πολιτικές εξελίξεις. Μέρος της στρατηγικής είναι η εκλογή Κεντρικής Επιτροπής. Προέχει της Κεντρικής Επιτροπής ο καθορισμός των Θέσεων με βάση τις προτάσεις που ετέθησαν στον προσυνεδριακό διάλογο.

Β.
Αναφέρει: "Συνολικά πήραν τον λόγο 77 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής"


Απάντηση: Προφανώς ο συντάκτης έχει βαθειά άγνοια των εσωκομματικών διαδικασιών του ΚΚΕ. Δεν μίλησαν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά ΣΥΝΕΔΡΟΙΆλλο μέλη Κεντρικής Επιτροπής, άλλο σύνεδροι.

Γ.
Αναφέρει: "Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής υποστήριζαν ότι «τόσο σύντομο συνέδριο, με υποτονικές διαδικασίες, με ομιλίες χωρίς νεύρο και επάρκεια επιχειρημάτων δεν έχουμε θυμηθεί», εκφράζοντας ουσιαστικά και τη γνώμη τους για το χαμηλό επίπεδο του συνεδρίου. Ομως, πίσω από τα «τεχνικά» χαρακτηριστικά υποκρύπτεται, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, η υποστελέχωσή του, η αδυναμία του να δώσει όραμα σε μέλη και στελέχη, αλλά κυρίως το αίσθημα «κόπωσης» που καταγράφεται στο στελεχικό δυναμικό. Επιπλέον στοιχείο που προκαλεί συζητήσεις είναι η μείωση του αριθμού των μελών της Κεντρικής Επιτροπής (63 από 77), η οποία εκλαμβάνεται ως πρόθεση της νέας ηγεσίας να ελέγξει απόλυτα το κόμμα, να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνείας της γραμμής, και να ελεγχθεί η οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος."


Απάντηση: Παρότι ο αρθρογράφος δεν έχει παραστεί στο συνέδριο λόγω ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ του, εμφαίνεται να έχει πληροφόρηση από όλα τα πηγαδάκια συζητήσεων που του έδιναν και εικόνα αποσύνθεσης στο ΚΚΕ!!! Αν και η εφημερίδα είναι ουσιαστικά αποκλεισμένη, αιτία επαναλαμβανόμενης δημοσίευσης ανακριβών ειδήσεων, έρχεται με αυτό το άρθρο να παρουσιάσει ότι κάλυψε δημοσιογραφικά το Συνέδριο!!! Τουλάχιστον ας ξεκαθαρίσει αν ήταν μέλη, σύνεδροι, στελέχη, φίλοι, ή προσκεκλημένοι. Εκ του προχείρου και σε αυτό;

Δ.
Αναφέρει: "Ανάμεσα στα στελέχη που δεν εξελέγησαν στη νέα Κεντρική Επιτροπή υπάρχουν και ονόματα-εκπλήξεις, με πρώτο εκείνο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Σπ. ΧαλβατζήΠληροφορίες λένε ότι δεν εξέφρασε την πρόθεση να είναι εκ νέου υποψήφιος, όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση αρκετοί υποστηρίζουν ότι το να μην ψηφίσει τον οικονομικό απολογισμό του κόμματος τον έθετε αυτομάτως εκτός."


Απάντηση: Αν δεν κάνουμε λάθος, όλοι αυτοί που δεν ψήφισαν ποτέ ΚΚΕ, αλλά ασκούσαν νυχθημερόν κριτική για την εκ βάθρων αλλαγή της Κεντρικής Επιτροπής, έρχονται σήμερα να ζητήσουν το λόγο γιατί ανανεώθηκαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής; Τί δημοσιογραφική λογική είναι αυτή που κρίνει τους όρους της ανανέωσης; Αν δεν αποφασίζουν οι σύνεδροι που μετέχουν στις διαδικασίες, ποιοι θα αποφασίσουν τελικά; στα άλλα κόμματα ποιοι αποφασίζουν; οι δημοσιογράφοι; ή θα πρέπει οι σύνεδροι να απολογηθούν, γιατί ανανέωσαν την Κεντρική Επιτροπή; Επίσης το ενδεχόμενο κάποιο από τα "ονόματα έκπληξη" να έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και να επιθυμούσε να αποσυρθεί από την διαδικασία, αυτό σημαίνει ότι αποκλείστηκε; Δεν θα αναφερθώ σε περαιτέρω λεπτομέρειες, γιατί σέβομαι τον άνθρωπο και το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει... εύχομαι ολόψυχα να το ξεπεράσει και να βγει νικητής.

Ε.
Αναφέρει: "Εκ των νέων οι Π. Αλέπης, Θ. Τζίμας, Θ. Χιώνης πρόσκεινται στην Αλέκα Παπαρήγα, ο Γ. Γκιόκας στην ομάδα Γόντικα, η διευθύντρια της «Σύγχρονης Εποχής» Καίτη Φιδάκη στην ομάδα της πρώην γραμματέως και ο βουλευτής Ν. Καραθανασόπουλος χαίρει εκτίμησης και των δύο πλευρών."


Απάντηση: Μέχρι χθες τα αντιΚΚΕ Μ.Μ.Ε. ανέφεραν ότι ο κ. Γόντικας ήταν στην υποτιθέμενη ομάδα της κ. Αλέκας Παπαρήγα και πιθανός "εκλεκτός" αντικαταστάτης της!!! Ξαφνικά σήμερα μαθαίνουμε ότι δεν ήταν μαζί, αλλά δύο χωριστές ομάδες!!! Μιλάμε ότι τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας υποκλίνονται στον δημοσιογράφο για την εφευρετικότητά του!!! Αν υπήρχαν όλες αυτές οι παρασκηνιακές δολοπλοκίες και ομάδες και δυσαρέσκειες, θα αποφάσιζαν σε ένα συνέδριο ΟΜΟΦΩΝΑ; Εδώ δεν μιλάμε απλά ότι παρουσιάζεται το άσπρο, μαύρο. Εδώ κατασκευάζονται σενάρια που δεν έχουν κανένα απολύτως πραγματικό έρεισμα!!! Δείτε μερικές από τις τοποθετήσεις στο Συνέδριο (12)... όποιος διαθέτει στοιχειώδη αντίληψη θα βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Όποιος θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις και να προβοκάρει δεν χρειάζεται καν να παρακολουθήσει τις τοποθετήσεις στο Συνέδριο...

ΣΤ.
Αναφέρει: "Την ίδια τύχη είχαν... Τ. Τσιόγκας...".


Απάντηση: Λίγη αξιοπρέπεια δεν έχει ο αρθρογράφος; Δεν του αρκούσαν τα όσα ανυπόστατα έγραψε για τον κ. Χαλβαντζή; Εκ του προχείρου να σκυλεύει και όνομα ανθρώπου που δεν είναι στη ζωή; Αυτή είναι η υπεύθυνη δημοσιογραφική έρευνα; Αυτό πληρεί τις προϋποθέσεις της έντιμης και αδέκαστης δημοσιογραφίας, που επικαλούνται ως ομάδα; Ερασιτέχνης ή εγκάθετος είναι τελικά; Τί αθλιότητα είναι αυτή; Να αναφέρει νεκρό προ 3ετίας; ΕΛΕΟΣ... είχε την ίδια τύχη με τον κ. Χαλβαντζή, ο αείμνηστος Τ. Τσιόγκας; τέτοιο δημοσιογραφικό οχετό για ποιο λόγο; για να λοιδορήσει  και να απαξιώσει στα μάτια των αναγνωστών, το ΚΚΕ; Από εσάς εκπαιδεύτηκε ο Πιτσιρίκος; (δείτε εδώ) Από το να διαφέρω ιδεολογικοπολιτικά έως το να διαδίδω ανακριβείς ειδήσεις με σαφή στόχο να δημιουργήσω αρνητικές εντυπώσεις υπάρχει απόσταση αιώνων.

εικόνες από το red attack
Άθλιο και αναξιοπρεπές δημοσιογραφικό κατασκεύασμα, που για μια "έντιμη" εφημερίδα, όπως αυτοαποκαλείται, προϋποθέτει την άμεση αποπομπή του δημοσιογράφου και την έγγραφη συγνώμη, τόσο προς την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ όσο κυρίως προς την οικογένεια του νεκρού, την μνήμη του οποίου σκύλευσε προσπαθώντας να τον εμπλέξει σε ανύπαρκτες παρασκηνιακές διαδικασίες...
---
Νομικά Ανάλατα http://nomika-analata.blogspot.com/2013/04/club.html#ixzz2QiGGFpkz
---

*

2 σχόλια:

  1. Και γιατί είναι αποκλεισμένη η εφημερίδα παρακαλώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 1:50 π.μ.: ... υποθέτω ότι ο "ουσιαστικός αποκλεισμός της εφημερίδας" είναι και μόνον εκτίμηση του συντάκτη ... η σχετική ανακοίνωση του "902 gr" μίλαγε σαφώς ότι είχε κληθεί άλλος δημοσιογράφος από την "ΕφΣυν" ...

      Διαγραφή