Κυριακή 28 Απριλίου 2013

... νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα ...

*
"Ριζοσπάστης"
***
*

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Θυσία στην καπιταλιστική κερδοφορία

"Προ των πυλών" βρίσκεται η νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα και στις συντάξεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών. Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ στο όνομα -για πολλοστή φορά- της δήθεν διάσωσης των Ασφαλιστικών Ταμείων σχεδιάζει και νέα σφαγή των συντάξεων και των παροχών.

Τρανή απόδειξη η ρύθμιση που απαλείφθηκε στο «παρά 5'» από το πολυνομοσχέδιο, που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή, με την οποία προβλεπόταν πετσόκομμα των συντάξεων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) σε ποσοστά που φτάνουν το 30% και το 35%! Και βέβαια, η ρύθμιση αυτή μπορεί να ανακλήθηκε, ωστόσο το ενδεχόμενο επανακατάθεσής της είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο.

Τα απανωτά χτυπήματα που έχουν δεχτεί οι συνταξιούχοι και συνολικά οι ασφαλισμένοι ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια με περικοπές των συντάξεων, μείωση και κατάργηση παροχών δεν έχουν αλλάξει ούτε στο ελάχιστο την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων. Κατάσταση που μέρα με τη μέρα χειροτερεύει επικίνδυνα για τους ασφαλισμένους. Διαβάστε περισσότερα 
»
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου