Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

... Ολοι στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων
19/4 στις 11.30 στην Κλαυθμώνος

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Παρασκευή 19 Απρίλη, στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, απηύθυναν, με συνέντευξη Τύπου, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΠΕΣ-ΝΑΤ – ΟΤΑ και ΤΑΕΟΑΕΕ.
Οι λόγοι που μας βγάζουν στο δρόμο είναι οι εξής, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ:

«Οι κύριες, οι επικουρικές συντάξεις, οι παροχές στην Υγεία, στα φάρμακα σφαγιάστηκαν, έρχονται νέες περικοπές. Το ΙΚΑ και όλα τα Ταμεία διαλύονται, τα αποθεματικά τους καταληστεύτηκαν, κλείνουν δημόσια νοσοκομεία. Η άγρια φορολογία, τα χαράτσια, οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, στο πετρέλαιο, στη ΔΕΗ μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Μπροστά μας βρίσκεται ο κίνδυνος της στάσης πληρωμών.

Τα ψέματα της τρικομματικής κυβέρνησης ότι τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία από τη μία και από την άλλη οι εκβιασμοί, ο φόβος, η τρομοκρατία που καλλιεργούν επιδιώκουν να μας αδρανοποιήσουν. Τα ίδια ή παρόμοια μέτρα παίρνονται σε όλη την Ευρώπη, με ή χωρίς μνημόνια.

Με την αγωνιστική μας κινητοποίηση δίνουμε απάντηση ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη, καμία ανοχή, δράση τώρα με οργάνωση, αντίσταση και δυνάμωμα των αγώνων ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι, αυτοί κέρδισαν και κερδίζουν από το μόχθο μας.

Απαιτούμε: Αποκατάσταση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στα δώρα, επιδόματα, καμία περικοπή στις δαπάνες για φάρμακα και δημόσια Υγεία. Κατάργηση των χαρατσιών, της φοροληστείας και όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων και μνημονίων. Οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με το μόχθο και το αίμα της ζωής τους τα πάντα. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Όλος ο πλούτος που έχουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοβιομήχανοι είναι ο κλεμμένος ιδρώτας μας».
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου