Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

... η Κλέο έχασε υγεία και αξιοπρέπεια για μια θέση εργασίας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το ορατό πρόσωπο των μεθόδων
που χρησιμοποιούν εταιρείες για να προσλάβουν ανέργους

Για μια θέση εργασίας...

Σ' αυτή την Ευρώπη επενδύουμε τα όνειρά μας;Η Κλέο Αλμάνσα κηρύχθηκε το πρόσωπο του ισπανικού facebook της περασμένης εβδομάδας, όταν τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν με μηνύματα συμπαράστασης, έπειτα από συνέντευξή της στην «El Mundo», όπου αποκάλυψε πως η αγωνία της να εξασφαλίσει μια θέση εργασίας τής στοίχισε την υγεία και την αξιοπρέπειά της.

Ανεργη, πριν από ενάμιση χρόνο αποφάσισε να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για πρόσληψη πωλητών σε επιχείρηση εμπορίας ηλεκτρικών ειδών.

Μαζί με άλλους 40 νέους ανέργους, υποβλήθηκε σε δοκιμασίες υπό τον ήχο δυνατής μουσικής και ταχύτατα εναλλασσόμενου φωτισμού «ώστε να ανέβει η αδρεναλίνη για να πουλήσουν καλύτερα», όπως τους εξήγησαν. Στην πραγματικότητα υποδαύλιζαν τον ανταγωνισμό μεταξύ τους με στόχο ο ισχυρότερος να εξουδετερώσει τον πιο αδύναμο.

Ανάμεσα στα άλλα, τους έβαλαν να παίξουν τις μουσικές καρέκλες διαγκωνιζόμενοι μέχρι αίματος για μια θέση, αφού όποιος έμενε όρθιος αποχωρούσε, ή να ανεβαίνουν ανά ομάδες σε μια καρέκλα και να ρίχνουν όσους μπορούσαν αποκλείοντάς τους.

Στο τέλος τούς πέταξαν ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ λέγοντας πως «θα είναι προκαταβολή του μισθού του για όποιον καταφέρει να το πάρει πρώτος».

Η Κλέο βρέθηκε να την πατούν -κυριολεκτικά- δεκάδες πόδια ανθρώπων τυφλωμένων να αρπάξουν το χαρτονόμισμα και την πολυπόθητη θέση εργασίας.

Στο νοσοκομείο διαπίστωσαν ότι, εκτός από μώλωπες που έφερε σε χέρια, πόδια, και πρόσωπο, είχε κι ένα σοβαρό τραύμα στη σπονδυλική στήλη, που την άφησε δύο μήνες στο κρεβάτι κι ένα χρόνο χωρίς να μπορεί να δουλέψει.

Τώρα, περιμένει να εκδικαστεί η μήνυσή της κατά της εταιρείας νιώθοντας «ταπεινωμένη, κακοποιημένη και αποκαρδιωμένη». Οχι μόνο για τον τραυματισμό της, αλλά κυρίως «γιατί με ώθησαν να κάνω απαράδεκτα πράγματα που ποτέ δεν θα είχα κάνει αν δεν είχα τόση ανάγκη για δουλειά».

Στα 25 της χρόνια, η Κλέο έγινε το πιο ορατό πρόσωπο των απάνθρωπων και βίαιων μεθόδων που χρησιμοποιούν εταιρείες για να προσλάβουν ανέργους, ωθώντας τους στην επιθετικότητα ώστε να επιλέξουν όσους μπορούν να πατήσουν επί πτωμάτων.

---
Σχόλιο "Ανασυγκρότησης" - ... αφιερωμένο το άρθρο αυτό σ' όλους όσοι επιμένουν ότι αυτή η Ευρώπη είναι το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας ... αφιερωμένο το άρθρο αυτό σ' όλους όσοι επενδύουν σ'αυτή την Ευρώπη και στο Ευρώ (π.χ. "Θα παραμείνουμε στο ευρώ. Τελεία...", Γιώργος Σταθάκης, προαλειφόμενος υπουργός ΣΥΡΙΖΑ) ... αφιερωμένο το άρθρο αυτό σ' όλους όσοι δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί σε ποιο λάκκο αποβλήτων είναι έτοιμοι να μπουν ακόμη πιο βαθιά...
---
πηγή: http://www.efsyn.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

 1. Στοιχειοθέτης27 Μαρτίου 2014 - 5:57 μ.μ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις αποφάσεις του συνέδριό του δεν επέλεξε [κακώς] την έξοδο από την ευρωζώνη, όμως υπάρχουν δυνάμεις στο εσωτερικό του που δεν είναι διατεθειμένες, στο όνομα του ευρώ, να γίνουν έρμαιο εκβιασμών και απειλών και να ανεχθούν μια απαράδεκτη ταπεινωτική μεταχείριση της χώρας και της βούλησης του ελληνικού λαού. Και να ξέρεις σύντροφε ότι ακόμα και στην σοσιαλιστική κοινωνία οι ταξικές αντιθέσεις θα υπάρχουν, οι αντιθέσεις δεν εξαφανίζονται μόνο με την ήττα των καπιταλιστών, γιατί κανένας δεν μπορεί να προβλέψει του πολύπλοκους τρόπους αντίδρασης και μεταμόρφωσης της αστικής τάξης. Υγ. Οσο για τον καθηγητή Σταθάκη θα συμφωνήσω αυτός ο χορτάτος τύπος δεν πληρεί ούτε βασικές προ'υ'ποθέσεις που βάζει ο Γκράμσι για τους "οργανικούς διανοούμενους".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Στοιχειοθέτης - ... αντιθέσεις; ... και να μην υπάρξουν θα πρέπει να τις εφεύρουμε ... η αντίθεση είναι η κινητήρια δύναμη ... η ζωογόνα δύναμη για μια πραγματικά σοσιαλιστική κοινωνία ... σε κάθε περίπτωση μιλάμε για δημιουργικές αντιθέσεις ... αυτό είναι όρος απαράβατος ...

   Διαγραφή