Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

... στάσεις εργασίας στα Πρακτορεία Τύπου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Στάσεις Εργασίας στα Πρακτορεία Τύπου


ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ,
από 01:00 έως 03:00 και από 09:00 έως 11:00 το πρωί

Θα γίνουν συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, εφαρμόζοντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικών στάσεων εργασίας στα πρακτορεία Τύπου, την Τετάρτη 26 Μαρτίου, από 01:00 έως 03:00 και από 09:00 έως 11:00 το πρωί.

Απαντάμε στην προκλητική αδιαλλαξία της εργοδοσίας που αναβάλλει συνεχώς ακόμα και την συνάντηση με την διοίκηση του σωματείου, για να συζητηθεί το αίτημά μας για την υπογραφή νέας ΣΣΕ που να διασφαλίζει ό,τι και η τελευταία.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η Κυβέρνηση στρώνει συνεχώς το έδαφος με νέα αντεργατικά μέτρα, ενισχύοντας την απαίτηση των εργοδοτών για δουλειά χωρίς δικαιώματα. Ήδη προετοιμάζεται το έδαφος για την πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ, αφού συζητούν για την θέσπιση των συμβολαίων εργασίας, όπου οι αμοιβές και τα εργατικά δικαιώματα καθορίζονται από τους εργοδότες και την Κυβέρνηση.

Άξιος συμπαραστάτης σε αυτό το παιχνίδι αποδεικνύεται η ηγεσία της ΓΣΕΕ, που σέρνεται στους «κοινωνικούς διαλόγους» με τον ΣΕΒ και νομιμοποιεί τον ήδη εξευτελιστικό βασικό μισθό των 586 € και την παραπέρα ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας.

Μοναδική μας επιλογή είναι ο συνεχής αγώνας ενάντια στην βαρβαρότητα που μας πλασάρουν ως αναγκαία.
Λέμε ΟΧΙ στη λογική του μικρότερου κακού, που μας οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο

Είμαστε αποφασισμένοι και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου