Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

... κεραίες - κι άλλο δώρο στους καναλάρχες ...

*
Aνασυγκρότηση
***
*
Δωρίζονται οι τηλεοπτικές κεραίες στην Digea

«Νόμιμες»
και οι τηλεοπτικές κεραίες
χωρίς άδεια!

Η τελευταία πράξη στην παράδοση του δημόσιου πλούτου των συχνοτήτων στα εκδοτικά διαπλεκόμενα συμφέροντα παίχτηκε με τροπολογία στη Βουλή, με την οποία νομιμοποιούνται όλες οι τηλεοπτικές κεραίες.

Σε άσχετο για μία ακόμη φορά νομοσχέδιο, για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, το υπουργείο Μεταφορών κατέθεσε την τροπολογία που είχε απορριφθεί πριν από περίπου έναν μήνα.

Με τη δικαιολογία ότι οι κρατικές υπηρεσίες δεν προλαβαίνουν να νομιμοποιήσουν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, η τροπολογία τις βαφτίζει όλες προσωρινά νόμιμες! Με μια απλή βεβαίωση ότι έχουν ζητήσει όλες τις απαραίτητες άδειες, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών υποχρεούται πλέον να τις θεωρεί νόμιμες, μέχρι την οριστική αδειοδότηση, η οποία με την τροπολογία μετατίθεται για τις 30 Οκτωβρίου 2015!

Με την ευκαιρία της τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων της κινητής τηλεφωνίας, το υπουργείο Μεταφορών κάνει ένα ακόμη απαραίτητο δώρο στους καναλάρχες, με επιχείρημα την ψηφιακή μετάβαση. Καταργώντας στην πράξη την υποχρέωση λειτουργίας πάρκων κεραιών υπό σαφείς προϋποθέσεις, με δυο γραμμές νομιμοποιούνται όλες οι κεραίες των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής ή περιφερειακής εμβέλειας που εξέπεμπαν μέχρι την έκδοση του εν λόγω νόμου, με την προϋπόθεση να συμπληρώσουν φάκελο με τα στοιχεία τους έως τις 30 Απριλίου και να τον καταθέσουν στην ΕΕΤΤ.

Με την ίδια τροπολογία δωρίζονται στην Digea όλες οι τηλεοπτικές κεραίες. Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους τηλεοπτικούς σταθμούς να μεταβιβάσουν τις κεραίες τους στον πάροχο δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης που, όπως είναι γνωστό, είναι μόνο η Digea!
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου