Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

... 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Διανομής ...

*
Ενωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*
Στις 23/6 θα αποφασιστεί η ημερομηνία
Οι εργαζόμενοι
στα Πρακτορεία Τύπου
αποφάσισαν 48ωρη απεργία
στα κυριακάτικα φύλλα...


Ανακοίνωση

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στα πρακτορεία, στις σημερινές στάσεις εργασίας, αλλά και στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε.

Έγινε φανερό και από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, ότι οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται το κρίσιμο της κατάστασης και αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Έχουμε αποκτήσει την πεποίθηση ότι μόνο στους αγώνες βρίσκεται η λύση, γι’ αυτό και ότι έρχουμε διαφυλάξει, ότι έχουμε κατακτήσει, προέκυψε μέσα από αυτόν τον δρόμο. Ιδιαίτερα σήμερα που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Θέλουν τον εργαζόμενο, το λαϊκό κίνημα, στη γωνία να περιμένει τη σφαγή του ή ακόμα χειρότερα να γίνεται χειροκροτητής της πολιτικής που θυσιάζει τα δικαιώματά του και τη ζωή του στο βωμό των κερδών του Κεφαλαίου.


Στη μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε, υπερψηφίστηκε η πρόταση του Δ.Σ. (146 υπέρ και 40 κατά) να εξουσιοδοτηθεί με ανοιχτή ημερομηνία, για την κήρυξη 48ωρης απεργίας στα κυριακάτικα φύλλα, ή οποιασδήποτε άλλης μορφής κινητοποίηση με σκοπό να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, να ανταποκριθούν άμεσα οι εταιρείες στις υποχρεώσεις που αφορούν στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας.

Κάνουμε σαφές ότι δεν αποτελεί αυτοσκοπό η σύγκρουση, γι’ αυτό και καλούμε τους εργοδότες μας μέχρι την τελευταία στιγμή να ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματά μας και να φέρουν την πρότασή τους.

Την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 06:30 μ.μ., στα γραφεία του σωματείου, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό Δ.Σ. όπου θα ορίσουμε την ημερομηνία και θα οργανώσουμε την απεργία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, με εμπιστοσύνη στη δύναμή τους, να ορθώσουν το ανάστημα και να αποκρούσουν τις προσπάθειες που σίγουρα θα γίνουν από την εργοδοσία, να πιέσει, να κινδυνολογήσει, να τρομοκρατήσει με σκοπό να αποτρέψει τη μαζική συμμετοχή στην απεργία. Η καλύτερη απάντηση είναι η συσπείρωση και ο αγώνας για την υλοποίηση των αποφάσεων του σωματείου.

ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ
ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου