Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

... τηλεφωνία γερμανικών συμφερόντων - τι δεν καταλαβαίνετε; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απέρριψαν
το «ψηφιακό μέρισμα 2» οι “Θεσμοί”,
ενώ η Γερμανία πήρε 5 δισ. ευρώ!

Για μια ακόμη φορά η Τρόικα προσπάθησε «να θολώσει τα νερά» με τις προτάσεις της κυβέρνησης για την κινητή τηλεφωνία.

Η πρότασή της για τα έσοδα των 5G από την κινητή τηλεφωνία… διεγράφη από τη σχετική λίστα αν και όλοι γνωρίζουν πως η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει και αποδώσει 5 δισ ευρώ στη Γερμανία. Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της βήματα στο 4G με τη διάθεση του ψηφιακού μερίσματος έναντι περίπου 370 εκατ. Ευρώ σε Cosmote, Vodafone και WIND. Η κυβέρνηση θα μπορούσε κάλλιστα να προκηρύξει το διαγωνισμό, παράλληλα με την ανανέωση των αδειών για τα 3G που λήγουν το 2016 και να προεισπράξει τα χρήματα, όπως και προγραμμάτιζε. Είναι προφανές πως ένας τέτοιος διαγωνισμός θα έπληττε άμεσα τα συμφέροντα των 3 πολυεθνικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τελεί υπό γερμανικό έλεγχο. Το ψηφιακό μέρισμα 2 απαιτεί τη μείωση των συχνοτήτων του στρατού αλλά και της τηλεόρασης.


Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα στην οποία η κυβέρνηση της διέθεσε προς πώληση το δεύτερο μέρος (Ψηφιακό μέρισμα 2) των τηλεοπτικών συχνοτήτων στα 700 MHz, δηλαδή τις συχνότητες πάνω από την 50η στα UHF, στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Μετά από δημοπρασία 16 ημερών και 181 γύρους, η γερμανική ομοσπονδιακή αρχή Δικτύων (Bundesnetzagentur) ολοκλήρωσε τη χορήγηση φάσματος συχνοτήτων στις ζώνες των 700, 900, 1500 και 1800 ΜΗz, έναντι ποσού 5.081.236.000 ευρώ! Μετά τη Γερμανία η δεύτερη χώρα που θα προχωρήσει άμεσα στο 5G είναι η Γαλλία.


Και φυσικά οι Γερμανοί δεν σταματούν εκεί, καθώς διεκδικούν μερίδιο στον παγκόσμιο χάρτη δορυφορικών καναλιών. Η κρατική Deutsche Welle (DW) έβγαλε στον αέρα το νέο της Αγγλόφωνο δορυφορικό κανάλι το οποίο εκπέμπει σε όλο τον κόσμο μέσω δυο δορυφόρων. Στόχος του νέου αγγλόφωνου δορυφορικού καναλιού είναι να μεταδίδεται η φωνή της Γερμανίας και της γερμανικής οπτικής στις διεθνείς εξελίξεις, σε ανταγωνισμό με το BBC World και το France 24. Στο νέο κανάλι θα μεταδίδονται για τη Λατινική Αμερική εκπομπές στα ισπανικά και στη Μέση Ανατολή στα αραβικά.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου