Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

... ΕΔΟΕΑΠ - μείωση κύκλων θεραπείας καρκινοπαθών !...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Χάνεται ο ΕΔΟΕΑΠ;

Στις 30 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, όπου αναμένεται να δοθεί μεγάλη μάχη για τις περικοπές.

Ήδη, στο ΔΣ, ορισμένα μέλη από την πλειοψηφία του προεδρείου συζητούν μείωση των κύκλων θεραπείας σε καρκινοπαθείς!

Παράλληλα, θέλουν να κατέλθει το ΔΣ στη γενική συνέλευση με πρόταση για μείωση των επικουρικών συντάξεων και αύξηση της εισφοράς των ασφαλισμένων. Και όλα αυτά χωρίς ακόμη να υπάρχει η θέση της Διοίκησης για το αν ο ΕΔΟΕΑΠ θα ενταχθεί στο ενιαίο ταμείο του ΕΤΑΑ. Επισήμως ο ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει να απαντήσει μέχρι τον Ιούλιο, αλλά το ζήτημα δεν έχει καν απασχολήσει την ΕΣΗΕΑ.

Στο ζήτημα του ασφαλιστικού οργανισμού των δημοσιογράφων - υπαλλήλων ΜΜΕ αναφέρθηκε o Γιάννης Αγγέλης, μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, που παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Στην επιστολή παραίτησής του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το Ταμείο, σημειώνοντας το πραξικόπημα που έχει συντελεστεί εις βάρος των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ΕΣΗΕΑ στη συγκρότηση του Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ.

Ο Γ. Αγγέλης υπογραμμίζει πως, αν συνεχιστεί η αδιαφορία της απέναντι στα όσα προωθούνται μέσω της πλειοψηφίας στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, με τη συμμετοχή των δύο εκλεγμένων μελών της, συναδέλφων Ν. Καρούτζου και Α. Σταθάτου, θα υπάρξουν καταστροφικές αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς και στα κεκτημένα του κλάδου.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου