Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

... ΕΡΤ όπως λέμε Digea ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δεν θα έχει δικό της δίκτυο εκπομπής,
για άλλους 8 μήνες, η ΕΡΤ


Στο τέλος Μαΐου έληξε η οκτάμηνη σύμβαση της ΝΕΡΙΤ με την Digea για τη μεταφορά του τηλεοπτικού σήματος των καναλιών του μορφώματος από την 4η ψηφιακή συχνότητα του παρόχου δικτύου.

Η ΕΡΤ, που βγήκε πάλι στον αέρα στις 11 Ιουνίου, δεν διαθέτει δικό της ψηφιακό δίκτυο εκπομπής και η δημιουργία του απαιτεί το λιγότερο 6 με 8 μήνες. Για το διάστημα αυτό η ΕΡΤ θα υπογράψει παράταση της σύμβασης με την Digea των ιδιωτικών καναλιών ώστε να μπορεί να εκπέμπει. Πηγές από το Ραδιομέγαρο λένε πως θα ζητηθεί μείωση του ποσού του 1 εκατ. ευρώ ετησίως για τη μεταφορά του τηλεοπτικού σήματος τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, αρχίζουν άμεσα οι διαδικασίες για τη διενέργεια του διαγωνισμού προμήθειας ψηφιακών πομπών για την ΕΡΤ, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που είχε ανακοινωθεί από τη ΝΕΡΙΤ δύο φορές. Την πρώτη ο διαγωνισμός ακυρώθηκε και τη δεύτερη «υπηρεσιακοί παράγοντες» άλλαξαν τις προδιαγραφές προκειμένου να τον κερδίσει συγκεκριμένη εταιρεία! Το γεγονός αυτό είναι σε γνώση της Διοίκησης της ΕΡΤ και αναμένεται να ασκηθεί πειθαρχική διαδικασία κατά υπηρεσιακών υπαλλήλων.

Μετά τη δεύτερη ματαίωση του διαγωνισμού, αναμένεται με την τρίτη απόπειρα να προμηθευτεί ψηφιακούς πομπούς η ΕΡΤ. Το διάστημα, ωστόσο, που απαιτείται για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ξεπερνά τους 6 μήνες, γιατί ο διαγωνισμός πρέπει να ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Μέχρι τότε η ΕΡΤ θα συνεργάζεται με την Digea για το ψηφιακό σήμα των καναλιών της.

Στο μεταξύ, η πρώην διοίκηση της ΝΕΡΙΤ άφησε απλήρωτες δύο δόσεις και έτσι η ΕΡΤ θα πρέπει να πληρώσει τα «ενοίκια» του Απριλίου και του Μαΐου στον πάροχο δικτύου.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου