Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

... το επόμενο δεκαήμερο ανήκει στην "Ελευθεροτυπία" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Και με μηνύσεις κατά πρώην εργαζομένων!..
Το δεκαήμερο της "Ελευθεροτυπίας"


Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης


Τις επόμενες ημέρες θα κριθούν η τύχη του τίτλου και η πορεία της πτώχευσης

Το επόμενο δεκαήμερο ανήκει στην «Ελευθεροτυπία»! Στην πάλαι ποτέ ένδοξη και νυν εκτός κυκλοφορίας εφημερίδα, που εξακολουθεί ωστόσο να εξάπτει τα πάθη. Την προσεχή Τετάρτη συζητείται η αίτηση του Χάρη Οικονομόπουλου για αλλαγή συνδίκου της Χ.Κ. Τεγόπουλος και στις είκοσι τρεις του μηνός η διαμάχη της εταιρείας με τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο για την ιδιοκτησία του τίτλου της εφημερίδας. Και εν μέσω όλων αυτών, λαμβάνουν χώρα ενδιαφέρουσες συναντήσεις με ακόμη πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα...

Να τα δούμε τα πράγματα από την αρχή. Η «Ελευθεροτυπία», ως γνωστόν, έκλεισε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2011. Ξαναβγήκε στην αρχή του 2013 από την εταιρεία Τρίτη Όψη, με εκδότη τον Χάρη Οικονομόπουλο και ξανάκλεισε τον Δεκέμβριο του 2014. Τον τίτλο της εφημερίδας διεκδίκησε ενδιαμέσως ο μεγαλομέτοχος των Αττικών εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, επικαλούμενος σχετικό σημείωμα του αείμνηστου εκδότη Κίτσου Τεγόπουλου προς τον, επίσης εκλιπόντα και πρώην διευθυντή του φύλλου, Αλέκο Φιλιππόπουλο. Ενδιαμέσως επίσης (τον Μάϊο του 2014) πτώχευσε η Χ.Κ. Τεγόπουλος και ορίστηκε σύνδικος ο Βαγγέλης Καρβούνης.

Το έργο του τελευταίου αμφισβήτησε ο Χάρης Οικονόπουλος και αιτήθηκε την αλλαγή του «διότι εμποδίζει την αναδιοργάνωση της εταιρείας». Η αίτηση του πρώην εκδότη συζητείται μεθαύριο στο Πτωχευτικό Δικαστήριο και από το αποτέλεσμά της ενδέχεται να κριθεί και η συζήτηση της εικοστής τρίτης Ιουνίου. Τη μέρα εκείνη, στην Επιτροπή Σημάτων, θα συζητηθεί το αίτημα του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου για κατοχύρωση του τίτλου της «Ελευθεροτυπίας». Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με διαρροές από καλά πληροφορημένους κύκλους, οι τίτλοι «Ελευθεροτυπία», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και «enet.gr» έχουν κατοχυρωθεί στην Ισπανία, πράγμα που δημιουργεί μια μυστηριώδη εμπλοκή σε ενδοκοινοτικό επίπεδο.

Την ίδια ώρα, δεν έχουν σταματήσει οι απόπειρες συνεννόησης πίσω από κλειστές πόρτες. Οι ενδιαφερόμενες πλευρές εκφράζουν καλή θέληση και δεν αποκλείεται κάποιες υποθέσεις να λυθούν τελικά χωρίς την μεσολάβηση τρίτων. Ποιες ακριβώς; Θα το μάθουμε συντόμως, λίαν συντόμως.

---
πηγή: http://newpost.gr/
---
*

1 σχόλιο:

  1. Ποια αναδιοργάνωση εταιρειας; Να κυκλοφορεί χωρίς να πληρώνει τους εργαζόμενους; Να μην κλειστή και να εκποιηθουν όλα από τον συνοδικό έτσι ώστε να πάρουν οι εργαζόμενοι της Ε αυτά που τους χρωστούν καθότι είναι πολλά τα χρόνια δουλειάς και ναι εφόσον δεν παίρνω αυτά που δικαιούνται ας μείνει ή για ηθική δικαιοσύνη ας καταρρεύσει το ετοιμόρροπο κτήριο της Μίνωος Με αγωνιστικούς χ;ιρετισμους στην κα μανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή