Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

... ΠΣΑΤ: "Πογκρόμ στον Πήγασο του Μπόμπολα" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εκτός SportDay ο Πανούτσος,
κύμα απολύσεων-αποχωρήσεων
και από GoalNews/Έθνος/Sentra


Φεύγει και ο Μπάμπης Χριστόγλου - μια διακοπή μισθολογίου και τρεις απολύσεις στον "Πήγασο" - παρέμβαση ΠΣΑΤ: "Πογκρόμ"!

Ο αθλητικός Τύπος συνεχίζει να περνάει ημέρες δοκιμασίας και να αποψιλώνεται από δημοσιογραφικά στελέχη. Η μεγαλύτερη κινητικότητα παρατηρείται στην SportDay η οποία από το βράδυ της Τετάρτης δεν έχει στο δυναμικό της τον Αντώνη Πανούτσο (φωτό), καθώς δεν δέχτηκε την προτεινόμενη περικοπή στον μισθό του, και τον Μπάμπη Χριστόγλου, έναν από την ιδρυτική ομάδα της επιτυχημένης εφημερίδας. Φημολογείται ότι θα απομακρυνθεί – αν δεν έχει γίνει ήδη – ένας ακόμα επιτελικός ο οποίος αυτόν τον καιρό κάνει χρήση της καλοκαιρινής του άδειας.

Στις αποχωρήσεις των τελευταίων ημερών περιλαμβάνεται και ο Μάκης Τσίλκος (από τις σχετικά πρόσφατες προσλήψεις στην SD) ο οποίος παραιτήθηκε για να επανέλθει στην ΕΡΤ και στην ΕΡΑ Σπορ. Ήταν μια αναγκαία κίνηση αφού οι επαναπροσλαμβανόμενοι στον δημόσιο φορέα Ενημέρωσης υποχρεώνονται να μην έχουν παράλληλη εργασία.

Στο πλαίσιο της ελάφρυνσης του κόστους έκδοσης, η SportDay έχει διακόψει τον τελευταίο καιρό τη συνεργασία της με τους Βασίλη Σαμπράκο, Μιχάλη Τσόχο, Κώστα Βαϊμάκη, Αντώνη Πανούτσο, Μπάμπη Χριστόγλου, καθώς και με δύο εργαζόμενους στο γραφείο της Θεσσαλονίκης (δημοσιογράφο και γραμματέα) το οποίο έκλεισε.

Στον Πήγασο

Καταιγιστικές είναι και εξελίξεις στο χώρο των αθλητικών συντακτών του Πήγασου, ιδιαίτερα μετά την ενοποίηση του αθλητικού τμήματος του Έθνους με την Goal News. Ηχηρότερη απομάκρυνση είναι αυτή του Στέλιου Σαρέσκου, ύστερα από παρουσία 33 χρόνων στο συγκρότημα του Χαλανδρίου. Το τίμημα των περικοπών πλήρωσαν και οι Τζένη Γραβιά με τον Πέτρο Ξηροκώστα, ενώ ο Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος που εργάζεται «αποσπασμένος» στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος, στη sentragoal.gr, αποχώρησε από το μισθολόγιο του Goal, επειδή, πιθανόν, καλύπτεται ταμειακά από τον ΟΤΕ TV.

ΠΣΑΤ: «Πογκρόμ»!

Σχετικά με τις εξελίξεις στα αθλητικά τμήματα του Πήγασου πήρε θέση ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών, σε ανακοίνωση του οποίου αναφέρεται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) καταγγέλλει για μία ακόμη φορά τις αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας του Ομίλου "ΠΗΓΑΣΟΣ" σε βάρος των αθλητικών συντακτών του συγκροτήματος. 

Ο κ. Φώτης Μπόμπολας συνεχίζει να "εξολοθρεύει" τους αθλητικούς συντάκτες του συγκροτήματος με τρεις ακόμη απολύσεις στις οποίες προχώρησε τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για τους συναδέλφους Στέλιο Σαρέσκο και Πέτρο Ξηρόκωστα από το αθλητικό τμήμα του "Εθνους" και τη συνάδελφο Τζένη Γραβιά από το "Goal News". Σε αυτές πρέπει να προστεθεί και η αποχώρηση του συναδέλφου Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου από το μισθολόγιο της εφημερίδας "Goal News". 

Με το νέο πογκρόμ κατά των συναδέλφων μας του αθλητικού ρεπορτάζ, ο κ. Φώτης Μπόμπολας υποβαθμίζει και άλλο την ποιότητα της αθλητικής ενημέρωσης των εντύπων του και δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα όσο αφορά στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας με τις εκατοντάδες απολύσεις και τις επαναλαμβανόμενες μειώσεις μισθών που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ο ΠΣΑΤ συμπαρίσταται στις αποφάσεις που θα λάβει το Πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο (ΕΣΗΕΑ) για την αντιμετώπιση της σοβαρότατης κατάστασης στον "Πήγασο" και καλεί το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας να παρέμβει για να βάλει στη θέση του έναν εργοδότη που παίζει με το ψωμί εκατοντάδων ανθρώπων και των οικογενειών τους».

---
πηγή: http://harddog-sport.blogspot.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου