Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

... δημοσιογράφοι "ειδικών αποστολών" και όχι μόνον ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δημοσιογράφος:
«Είμαι ο άνθρωπός σου,
των ειδικών αποστολών»

Στις ημέρες που ο Ανδρέας Παπανδρέου νοσηλευόταν στο Ωνάσειο – τον καιρό που, όπως λεγόταν, η διακυβέρνηση της Ελλάδας γινόταν με φαξ – δημοσιογράφοι, τεχνικοί, κάμερες είχαν εγκατασταθεί κάτω από μια πελώρια τέντα, έξω από το νοσοκομείο, για να μεταδίδουν λάιβ την αγωνία και τις εκκλήσεις της Δήμητρας Λιάνη στον σύζυγό της: «Έλα Ανδρέα μου, έλα να τους εκπλήξουμε». Τότε, ένας τηλεοπτικός σταθμός στις συχνές προβολές τού θέματος έβγαζε κάρτα που έγραφε: «Ωνάσειο, απευθείας σύνδεση με την Τέντα»!

Θυμήθηκα εκείνη την τηλεοπτική γραφικότητα αυτές τις μέρες που ο Σάββας, ο Άρης, ο Αλέξης και τα άλλα παιδιά του λεγόμενου «κυβερνητικού ρεπορτάζ» πάνε αξημέρωτα στην Ευελπίδων, εγκαθίστανται – χωρίς τέντα! – στους κήπους και στα κτίρια και μεταδίδουν σε σάιτ, ραδιόφωνα και εφημερίδες την παρέλαση μαρτύρων ή κατηγορουμένων για την αποκαλούμενη «εγκληματική οργάνωση».

Για να μας πληροφορήσουν τελικά χθες, λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, ότι ο περιλάλητος πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Γιώργος Σαρρής των κινεζικών τηλεφώνων, είναι ένας επί πλέον ποδοσφαιρικός παράγοντας, από τους πολλούς κορυφαίους, που βρίσκει μπροστά του κλειστά σύνορα. Αδύνατον να πάει ακόμα και… στην Κίνα για να πληρώσει το κινητό τηλέφωνό του.

Σήμερα (χθες) που η παρέλαση περνάει στην πιο δυναμική στιγμή της με Βαγγέλη Μαρινάκη, το ενδιαφέρον κορυφώνεται, αν και το πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον θα αρχίσει με την έναρξη της δίκης – όταν, εφόσον και όποτε… Τότε, δηλαδή, που θα μάθουμε νεότερα και θα ακούσουμε περισσότερους ντροπιαστικούς διάλογους. Ντροπιαστικούς για το ποδόσφαιρο αλλά και (σε ό,τι μας αφορά επαγγελματικά) για τη δημοσιογραφία. Διαλόγους όπως:

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ: Θα τα πεις (σ.σ.: στην εκπομπή) γιατί μου το ζήτησε ο πρόεδρος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, παιδί μου (…) εγώ είμαι εδώ, τελείωσε, τι στενοχωριέσαι;. Δεν είμαι ο άνθρωπός σου; Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών;

Ή το άλλο:

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ: Έβαλα (σημ.: αναφέρει όνομα εφημερίδας και συντάκτη) να γράψει ολόκληρο κατεβατό με στοιχεία για τις διαιτησίες.

Πώς τον έβαλε και τι του είπε; Δείτε:

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ: Γ@μα τους το σπίτι, με πολύ άγριο τόνο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, ναι, κατάλαβα (…)

Το παιδί είχε αντίληψη και καταλάβαινε με το πρώτο...

Διον. Βραϊμάκης
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου