Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 19/6 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέα εφημερίδα από τον Κουρτάκη

Νέα εφημερίδα ετοιμάζει ο Γιάννης Κουρτάκης. Θα ονομάζεται “Freddo” και θα κυκλοφορεί κάθε Κυριακή.
---
Αναλαμβάνει ο Ανδρέας Ψυχάρης…

Νέα δεδομένα στο ΔΟΛ. Ο Ανδρέας Ψυχάρης, γιος του Σταύρου Ψυχάρη αναλαμβάνει επιχειρησιακός διευθυντής στον οργανισμό, προετοιμαζόμενος για την επόμενη μέρα, μετά το πέρασμά του από τη Βουλή.
---
«Όχι» του ΣτΕ στα διαφημιστικά ρεπορτάζ

Απόφαση του ΣτΕ διαχωρίζει τη διαφήμιση και τις τηλεπωλήσεις από τη συγκεκαλυμμένη διαφήμιση. Το Δ΄ Τμήμα (1672/2015) απέρριψε προσφυγή του ΣΚΑΪ για πρόστιμο που του είχε επιβληθεί λόγω της έμμεσης προβολής επιχείρησης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Είναι η πρώτη απόφαση του ΣτΕ για αυτήν τη νέα «κατηγορία» εκπομπών που με έμμεσο τρόπο προωθούν εμπορικά προϊόντα και επιχειρήσεις.
---
Αναλογική TV από την ΕΡΤ
όπου δεν υπάρχει ψηφιακό σήμα!

Βρέθηκε λύση για τις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας που δεν καλύπτονται από το ψηφιακό σήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ΕΡΤ εξασφάλισε συχνότητες από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών στα «λευκά σημεία» του ψηφιακού χάρτη προκειμένου να εκπέμπει αναλογικά το σήμα των καναλιών της! Οι περιοχές που δεν βλέπουν ψηφιακή τηλεόραση είναι πολλές και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενώ η Digea έχει παγώσει το πρόγραμμα τοποθέτησης των 80 επιπλέον αναμεταδοτών που είχε δηλώσει στους δήμους πως θα εγκαταστήσει.
---
Ερχονται και νέες περικοπές

Σχέδιο για σημαντικές περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων επεξεργάζονται ANT1 και Mega. Οι μειώσεις θα είναι πολύ μεγάλες, με αλλαγή της σχέσεως εργασίας, από το μισθολόγιο στο δελτίο παροχής υπηρεσιών.
---
Τρέμη: Απολύτως ψευδή
τα όσα γράφει η “Ακρόπολη”

Δήλωση Όλγας Τρέμη: Ενημερώθηκα για τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Η Ακρόπολη» στις 17 και 18 Ιουνίου 2015 τα οποία είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά και θίγουν την προσωπικότητά μου, την τιμή και την υπόληψή μου. Κατόπιν αυτών, επικοινώνησα με τους δικηγόρους μου, προκειμένου να προχωρήσουν στα δέοντα ένδικα μέσα.
---
Συμφωνία ΑΠΕ - Rossiya Segodnya

Συμφωνία συνεργασίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με τον ρωσικό ειδησεογραφικό οργανισμό Rossiya Segodnya (Ρωσία Σεγκόντνια) υπογράφεται σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, στο οποίο είναι προσκεκλημένος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στον ειδησεογραφικό τομέα, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Rossiya Segodnya θα υλοποιήσουν από κοινού προγράμματα που θα καλύπτουν την ειδησεογραφία στον πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό, τουριστικό και αθλητικό τομέα.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο ειδησεογραφικών οργανισμών προβλέπει επίσης την δημιουργία υπηρεσίας που θα εστιάζεται στη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Tο Rossiya Segodnya είναι ο μεγαλύτερος ειδησεογραφικός όμιλος στη Ρωσία και περιλαμβάνει το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, το πρακτορείο RIA Novosti, και τον διεθνή ραδιοφωνικό σταθμό Voice of Russia.

Τη συμφωνία συνεργασίας υπογράφουν ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος και ο γενικός διευθυντής του Rossiya Segodnya, Ντμίτρι Κισελιόφ.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου