Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

... ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ : η ενδοαστική διαμάχη καλά κρατεί ...

*
ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ
***
*

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ!

Οχι η «θεσμική», η άλλη η πραγματική ζωή, όταν αναδεικνύει όλο και περισσότερο το βάθος των αντιθέσεων, όταν πιο καθαρά διαγράφονται οι δρόμοι που ανοίγονται μπροστά στο λαό.

Η επίθεση της προέδρου της Βουλής ήταν αήθης, γιατί στρεφόταν κατά εργαζόμενου δημοσιογράφου, στον οποίο χρέωσε απόψεις του Μέσου όπου εργάζεται.

Συνιστούσε δε ακόμα μια «τροχιοδεικτική βολή», ενός ήδη προαναγγελθέντος ενδοαστικού πολέμου, από αυτούς που ενίοτε παίρνουν πολύ άγρια μορφή.

Βέβαια, ο μόνος σίγουρα ηττημένος από αυτόν τον πόλεμο είναι ο λαός, καθώς η ενδοαστική διαμάχη αφορά συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου, τα οποία απέναντι στους εργαζόμενους και το τσάκισμά τους είναι πάντα ενωμένα.

Η ερώτηση για την οποία εξανέστη η πρόεδρος αφορά μια πλευρά της αστικής διαχείρισης της κρίσης.

Αυτή είναι η ουσία, την οποία πρέπει να έχουμε υπόψη μας όλοι οι εργαζόμενοι.

Γιατί την ίδια ώρα που κάποιοι καταδίκαζαν τη συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής, ταυτόχρονα έπαιρναν θέση υπέρ του περιεχομένου του συλλαλητηρίου «Μένουμε Ευρώπη», αναμασώντας πλευρές της πιο αισχρής προπαγάνδας του κεφαλαίου.

Πρόκειται για τους ίδιους, δημοσιογράφους και μη, που ωρύονται ενάντια σε κάθε εργατική κινητοποίηση.

Πρόκειται για τους ίδιους που αναπαράγουν την αργκό των «αγορών», τους κώδικες δηλαδή στους οποίους «μιλούν» οι λακέδες των καπιταλιστών, που απαιτούν το τσάκισμα της εργατικής τάξης και του λαού.

Ταυτόχρονα, η «θεσμική» πρόεδρος κατηγορούσε τον εκπρόσωπο των άλλων «θεσμών» για «αντιθεσμική» συμπεριφορά, επειδή καλούσε στην εν λόγω συγκέντρωση!


Η ζωή είναι ωραία, όταν οι θέσεις των αντιτιθέμενων τάξεων διατυπώνονται ανοιχτά και ξεκάθαρα!

Η εργατική τάξη και ο λαός που μιλά χωρίς «κώδικες» μπορεί τώρα να διακρίνει καλύτερα ποιοι είναι μαζί του στο δικό του αγώνα για τη δική του εξουσία και ποιοι εναντίον του.

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου