Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

... εργαζόμενοι στα Πρακτορεία - αναβολή απόφασης απεργίας ...

*
Ενωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*


Ανακοίνωση


Πραγματοποιήθηκε χθες ανοιχτό Δ.Σ. με τη συμμετοχή πολλών συναδέλφων, στα γραφεία του σωματείου, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις μετά την Γ.Σ. της προηγούμενης εβδομάδας και την απόφαση που λάβαμε για την κήρυξη 48ωρης απεργίας στα κυριακάτικα φύλλα.

Με την ανακοίνωσή μας της 18/06, είχαμε θέσει στις εταιρείες τα αιτήματά μας και τους λόγους που φτάνουμε στην κήρυξη της 48ωρης απεργίας. Αυτά αφορούν στις καθυστερήσεις πληρωμών, στην ασυνέπεια των εταιρειών ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας, στις συνθήκες εργασίας στην "Ίριδα" και στην υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Στις 23/06, την ημέρα δηλαδή που πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. λάβαμε από την "ΕΥΡΩΠΗ" επιστολή που απαντάει στα αιτήματά μας. Όπως μας ειπώθηκε τηλεφωνικά η επιστολή αυτή καλύπτει στα βασικά σημεία της και την "ΑΡΓΟΣ".

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει για τις εργασίες που γίνονται στην "Ίριδα", αλλά και αυτές που θα γίνουν σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιθεώρησης Εργασίας, για την πρόθεσή τους να καλύψουν το κενό στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας, για την προσπάθεια που κάνουν να μειώσουν τις καθυστερήσεις πληρωμών (η ΕΥΡΩΠΗ παρουσίασε χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής). Τέλος, μας καλούν σε συνάντηση στις 17 Ιουλίου και ώρα 15:00 για να συζητήσουμε την υπογραφή νέας ΣΣΕ, όπου θα παρουσιάσουν πρόταση «με βελτίωση των υφιστάμενων οικονομικών όρων εργασίας».

Την κίνηση των εταιρειών, χωρίς να αποκλείουμε να είναι τακτικός ελιγμός, την χαρακτηρίζουμε καταρχήν θετική και έρχεται ως αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήσαμε με τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις.

Πρέπει όμως να διευκρινήσουμε ότι δεν θα μπούμε σε παζάρια «δούναι και λαβείν» για την υπογραφή νέας ΣΣΕ. Οι θέσεις μας είναι γνωστές και τις έχουμε επαναλάβει πολλές φορές. Απαιτούμε την υπογραφή ΣΣΕ με τους όρους τουλάχιστον που προβλέπει και η τελευταία του 2009.

Ως αποτέλεσμα των τελευταίων εξελίξεων δεν ορίζουμε ημερομηνία κινητοποίησης. Η απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. παραμένει σε ισχύ. Τις επόμενες ημέρες το Δ.Σ. θα πραγματοποιήσει περιοδείες στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Η εργοδοσία μπορεί να μας καλεί σε συνάντηση, η κυβέρνηση όμως αποφασίζει να φέρει νέο μνημόνιο με νέα δυσβάστακτα μέτρα. Χρέος μας είναι να τα αντιπαλέψουμε, να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα και να καλύψουμε τις απώλειες όλων των τελευταίων ετών. Η απάντησή μας πρέπει να είναι αποφασιστική και αγωνιστική σε συνδυασμό με τις αποφάσεις που θα πάρει ο Κλάδος.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου