Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

... " Άργος " : Είναι ωφέλιμο να περικοπούν οι μισθοί σας !!!

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*
Όχι στα πλαστά διλήμματα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χρειάστηκε έξι (6) σελίδες η διοίκηση της «Άργος», για να ανακοινώσει στους εργαζόμενους πόσο ωφέλιμο είναι να περικοπούν οι μισθοί με τη θέλησή τους! Θα αποφύγουμε, μας λένε, «κινητοποιήσεις και άσκοπες αντιπαραθέσεις»!

Μόνο που δεν είναι οι πρώτοι. Αυτή την τακτική ακολουθούν όλοι οι εργοδότες. Τους βολεύει να πετάνε το μπαλάκι στους εργαζόμενους που μέχρι τώρα τους έβγαζαν χρυσάφι. Είναι προκλητικό μάλιστα να αναλύουν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, τη στιγμή που δεν το έκαναν ποτέ στο παρελθόν. Τότε δηλαδή που θησαύριζαν με τη δουλειά αυτών που σήμερα θεωρούνται κόστος.

Τα ίδια άκουσαν οι εργαζόμενοι στον Λυμπέρη, στον Κωστόπουλο, στην Ελευθεροτυπία, στη Sprider και τελευταία στην Ηλεκτρονική και αλλού. Ποιο είναι το κοινό στοιχείο όλων αυτών; Οι εργαζόμενοι αποδέχθηκαν τα πλαστά διλλήματα, ταυτίστηκαν με τα συμφέροντα του εργοδότη, αποδέχθηκαν μειώσεις και τελικά έμειναν απλήρωτοι, χωρίς αποζημιώσεις και χωρίς δουλειά. Όσο για τους εργοδότες, συνεχίζουν την εξασφαλισμένη από τη δουλειά των απλήρωτων εργαζομένων τους, πλουσιοπάροχη ζωή για αυτούς και τα εγγόνια τους.

Επειδή λοιπόν η λύση που μας προτείνει η εργοδοσία της «Άργος» παρουσιάζεται σαν μοναδική, εμείς έχουμε να προτείνουμε μία άλλη: Να βάλουν οι μέτοχοι το χέρι στην τσέπη για μια φορά και από τα τεράστια κέρδη που έχουν αποκομίσει από την εργασία μας, να κάλυψουν τις ανάγκες. Είναι χαρακτηριστική, στις συναντήσεις που έχουν προηγηθεί, η απάντησή τους όταν αναφερόμαστε σε αυτά τα κέρδη, να τα χαρακτηρίζουν «παρελθόν».

Είναι εμφανής η προσπάθεια που γίνεται στο 6σέλιδο κείμενο, να ενοχοποιηθούν οι αγώνες για τη ζωή μας, για το τυχόν κλείσιμο μιας εταιρείας. Το άνοιγμα ή κλείσιμο μιας επιχείρησης, δεν καθορίζεται σε καμία περίπτωση, από τη βούληση των εργαζομένων, αλλά από του εργοδότη και μόνο. Καμία επιχείρηση δεν έκλεισε επειδή οι εργαζόμενοι είχαν «μεγάλους μισθούς», αλλά επειδή ο εργοδότης αποφάσισε ότι τον συμφέρει να την κλείσει και να επενδύσει αλλού.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία συναίνεση ανάμεσα στον εργαζόμενο που διεκδικεί μέσω του μισθού του να καλύψει τις ανάγκες του και στον εργοδότη που επιδιώκει την διατήρηση ή την αύξηση των κερδών του.

Διακηρυγμένη θέση του σωματείου είναι ότι δεν υπογράφει καμία μείωση μισθών ή εργατικών δικαιωμάτων. Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν σε μια σειρά απειλών, εκβιασμών και μεθοδεύσεων που ήδη φαίνονται από αυτό το κείμενο και να οργανώσουμε τον αγώνα που θα είναι κοινός απέναντι και στα δύο πρακτορεία. Στην «Άργος» με στόχο να μην περάσουν οι μειώσεις και στην «Ευρώπη» για να επανέλθουν οι μισθοί στα επίπεδα προ των μονομερών μειώσεων.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!!!

Αγωνιστικά

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου