Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

... ΕΣΗΕΑ - Τόσκας και λαϊκισμός ένθεν κακείθεν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τόσκας: Επίδειξη πατρωνίας από την ΕΣΗΕΑ

Κάνει λόγο για χαμηλό επίπεδο συντεχνιασμού και πολυθεσία

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με την ΕΣΗΕΑ δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Απαντώντας στην ανακοίνωση της Ενωσης των δημοσιογράφων της Αθήνας («ο στρατηγός, που θέλει να κάνει τον αρχισυντάκτη και ο δόκτωρ με το ξινάρι») ο υπουργός κατηγόρησε την ΕΣΗΕΑ για χαμηλό επίπεδο συντεχνιασμού και επίδειξη πατρωνίας ενώ ειρωνευόμενος έδωσε... συγχαρητήρια στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τους «νικηφόρους αγώνες εναντίον της διαπλοκής και της... πολυθεσίας!».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ:
«Τόλμησα να κάνω κριτική σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ, γιατί σε εκπομπή ενημέρωσης στην οποία έτυχε να είμαι προσκεκλημένος, μετέδιδε, όπως η ίδια είπε, φημολογίες και όχι γεγονότα.Οι κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν
την πραγματική αφορμή της κριτικής μου, μου επιτέθηκαν ότι τάχα “θέλω να κάνω τον αρχισυντάκτη” ενώ είμαι στρατηγός, ότι “κάνω τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ” και άλλα παρόμοια ηχηρά.Θλίβομαι γι αυτό το χαμηλό επίπεδο συντεχνιασμού και επίδειξης πατρωνίας, κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Το ότι θέλετε να μου στερήσετε και το δικαίωμα κριτικής, είναι ένας αντάξιος στόχος σας.Κατά τα άλλα, σας συγχαίρω για τους νικηφόρους αγώνες σας εναντίον της διαπλοκής και της... πολυθεσίας!».
ΥΓ1 Λαϊκισμός ένθεν κακείθεν...

ΥΓ2 Φανταζόμαστε πως η ΕΣΗΕΑ θα απαντήσει με σχετική σοβαρότητα -όπως αρμόζει σε ένα «πνευματικό σωματείο»- κι όχι με χαρακτηρισμούς σαν κι αυτούς της προηγούμενης ανακοίνωσής της...
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου