Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

... οι δημοσιογράφοι και η αλαζονεία της "Τέταρτης Εξουσίας" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Πολάκης και οι ψευτόμαγκες δημοσιογράφοιΓράφει ο Θάνος Πασχάλης

Τον υπουργό Πολάκη ​δεν τον γνωρίζω και ούτε θα υπερασπιστώ τυχόν απρεπείς χαρακτηρισμούς του σε βάρος καναλιών ή ακόμη και κατά του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο οποίος τον αποκάλεσε σκύλο, ασχέτως αν αυτές έγιναν υπό το βάρος ενός δικαιολογημένου θυμού.

Δεν ξέρω αν θα αντιδρούσα το ίδιο ψύχραιμα αν ο αναιδέστατος "συνάδελφος" με χαρακτήριζε σκύλο και μάλιστα δημοσίως. Μάλλον θα αντιδρούσα σαν σκύλος που όταν του πατάνε την ουρά ορμάει και δαγκώνει. Θα μιλήσω όμως για τον απρεπή "συνάδελφο" που ως άλλος ψευτόμαγκας με την "εξουσία" που του δίνει το επάγγελμα και η ιδιότητα συμπεριφέρθηκε με περισσή αλαζονεία. Δεν με ενδιαφέρει αν το έκανε κατά του Υπουργού Πολάκη ή θα το έκανε κατά οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου.

Πρόκειται για ανοίκεια και αναιδέστατη συμπεριφορά που αν ήμουν στη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας θα ένοιωθα ντροπή που δηλώνει "συνάδελφός" μου. Και είναι βέβαιο ότι θα απαιτούσα να ανακαλέσει για την προσβολή, η οποία σε τελευταία ανάλυση αφορά όλους μας.


Κάποιοι στο σινάφι μας έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ και συμπεριφέρονται -γράφοντας η ομιλώντας- ως άλλοι Πάπες της Ρώμης. Το ότι η κοινή γνώμη έχει τη χειρότερη γνώμη για μας πρέπει να μας προβληματίσει. Πρέπει επιτέλους να πάψουμε να συμπεριφερόμαστε ως συντεχνία που πιστεύει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια και ουδείς δικαιούται να αμφισβητεί τα λεγόμενά της.

Πως να ξεχάσει κανείς παραδείγματα συμπολιτών μας που κατακρεουργήθηκαν από ορισμένους από εμάς στο όνομα δήθεν "αποκαλύψεων" ή άλλων ψυχών που οδηγήθηκαν ακόμη και στην αυτοκτονία ή την απομόνωση από τόνους λάσπης που δέχτηκαν χωρίς αιδώ; Μικροί είμαστε όπως και ο κόσμος γύρω μας. Να σοβαρευτούμε λοιπόν. Και να απομονώσουμε πρώτα μέσα μας τον εκκολαπτόμενο φασισμό που δημιουργεί η αίσθηση της εξουσίας. Όπως κρίνουμε κρινόμαστε. Άλλο η κριτική, άλλο η λασπολογία.

Η πλειοψηφία του κόσμου, σύμφωνα με μετρήσεις γνώμης, είναι καχύποπτη και αρνητική έως εχθρική απέναντί μας και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Και κανείς μας δεν επιθυμεί να χρεώνεται τις "αμαρτίες" ή τις μαγκιές ορισμένων "συναδέλφων"...
---
πηγή: http://newpost.gr/
---
*

1 σχόλιο: