Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Απεργία 21-23/4 - το ΠΑΜΕ Τύπου καταδικάζει και συμμετέχει...

*
ΠΑΜΕ
Τύπου & ΜΜΕ
***
*
Για Δημοσιογράφους - Διοικητικούς υπαλλήλους
Αγώνας με διάρκεια και προσανατολισμό
στα πραγματικά συμφέροντα της τάξης μας !


Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία που προκηρύχτηκε για τον Τύπο και το διαδίκτυο για Πέμπτη - Παρασκευή και Παρασκευή - Σάββατο για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Η απόφαση για τις 48ωρες πάρθηκε από το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, μετά τη σύγκληση σύσκεψης των ΔΣ όλων των Ενώσεων του κλάδου, «για συντονισμό απεργιακού αγώνα διαρκείας», προκειμένου «να υπερασπιστούμε τα ασφαλιστικά μας Ταμεία και τους πόρους τους», όπως έγραφε στην ανακοίνωση.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, η πλειοψηφία της ΠΟΕΣΥ, που μέχρι πριν από λίγες μέρες «διαβουλευόταν» με τους κυβερνητικούς, εν αγνοία των εργαζόμενων, επιχείρησε να καπηλευθεί την εκπροσώπηση όλων των Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ. Εγραψε στην ανακοίνωσή της ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν πρόεδροι και μέλη «όλων των ΔΣ των Σωματείων της Ενημέρωσης», πράγμα που δεν ισχύει. Οπως δεν ισχύει ότι «όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη για άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του κλάδου και τη διάσωση του πόρου που ενισχύει την αυτονομία των ασφαλιστικών ταμείων μας».

Κανείς, βέβαια, δεν λέει ότι πρέπει να αδρανήσουμε, να καταργηθεί το αγγελιόσημο και να προχωρήσουν οι ανατροπές που προβλέπει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο συνολικά και για τον κλάδο.

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ είναι αταλάντευτα προσανατολισμένες στην υπεράσπιση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων (σύνταξη, επιδόματα, Υγεία, Πρόνοια, επικούρηση) που θα πρέπει να αντιστοιχίζονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, ανέργων ή συνταξιούχων του κλάδου συνολικά. Για την ικανοποίηση αυτών των αναγκών να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία.

Η ΠΟΕΣΥ, για άλλη μια φορά, επιμένει να διαχωρίζει, στο περιεχόμενο και τη μορφή τους αγώνες των δημοσιογράφων από αυτούς των εργαζομένων σε άλλους κλάδους, με τρόπο που να υπονομεύεται η ενότητα ακόμα και μέσα στον ίδιο τον κλάδο των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Είναι αυταπάτη να πιστεύει κανείς ότι ένας κλάδος μόνος του, πολύ περισσότερο αυτό ή εκείνο το τμήμα του κλάδου, μπορεί να αποτρέψει τα μέτρα, ή να πετύχει την εξαίρεσή του από τις σαρωτικές ανατροπές. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν πικρή πείρα από τις «εγγυήσεις» που μοίραζαν απλόχερα η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στις «ευλύγιστες» συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, ότι σε κάθε περίπτωση θα ικανοποιήσει τα «δικά τους» συντεχνιακά αιτήματα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ταυτόχρονα με τη συμμετοχή μας στη 48ωρη «απεργία της ΠΟΕΣΥ», αυξάνουμε την ετοιμότητά μας, προετοιμαζόμαστε ακόμα πιο εντατικά, με όλες μας τις δυνάμεις για να ενώσουμε το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου και τον κλάδο με την εργατική τάξη, την αγροτιά, τους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους νέους και τις γυναίκες, στον αγώνα ενάντια στα νέα ακόμα πιο επώδυνα μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση και κουαρτέτο με την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου το οποίο τσακίζει τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, ανοίγοντας το δρόμο για παραπέρα ανατροπές στο Φορολογικό, στα Εργασιακά κ.λπ.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ!!

ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ !!
---
*

4 σχόλια:

  1. Για δες ρε κατι πράματα. Το ΠΑΜΕ και η ΕΤΗΠΤΑ καταδικάζουν αλλά συμμετέχουν. Ποιός αντιγράφει ποιόν! Εκτός αν συμβαίνει αυτό που λέει ο λαός. "Τα μεγάλα πνεύματα πάντοτε συναντιούνται"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τεχνικοί είναι ανεπιθύμητοι ή αμελητέοι γιά το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ; Εργαζόμενοι δεν είναι κι αυτοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 7:38 μ.μ. - ... η συντεχνία της Ακαδημίας φαντάζει στα μάτια κάποιων ως ακόμη "4η Εξουσία" ... ίσως και γι' αυτό το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ έχει ρίξει το βάρος του εκεί ... ίσως ...

      Διαγραφή