Σάββατο 16 Απριλίου 2016

... Mediatel - Ενοικιαζόμενοι Εργαζόμενοι - "Ελευθεροτυπία" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Θα "προσλάβει" 150 άνεργους της Ηλεκτρονικής
Mediatel: Ξέρει από πτωχεύσεις!
Ανήκει ακόμα στην "Ελευθεροτυπία";


Γράφει ο Χρήστος Ιωάννου

Mediatel: Από το 090, τη δυσφήμηση Τριανταφυλλόπουλου και την πτώχευση του βασικού μετόχου της Χ.Κ Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία), τώρα αρωγός στους εργαζομένους της Ηλεκτρονικής Αθηνών!

Εταιρεία που ανήκε στη Χ.Κ. Τεγόπουλος, δηλαδή στην εταιρεία που είχε την Ελευθεροτυπία (της Μάνιας Τεγοπούλου και της αδελφής της), είναι σε ποσοστό 44% η Mediatel, η οποία ευαισθητοποιήθηκε να προσλάβει 150 πωλητές της Ηλεκτρονικής Αθηνών που έμειναν στο δρόμο λόγω πτώχευσης.

Αλήθεια τι ειρωνεία! Η εταιρεία δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία να προσλάβει μέρος των 850 εργαζομένων που έμειναν άνεργοι από την πτώχευση της Ελευθεροτυπίας και δεν πήραν ούτε αποζημιώσεις ούτε δεδουλευμένα. Και να σκεφτεί κανείς ότι η ΧΚ. Τεγόπουλος είχε το 44% των μετοχών της συγκεκριμένης εταιρείας. Μπορεί ακόμα να έχει το συγκεκριμένο ποσοστό γιατί δεν δόθηκε τίποτα στους εργαζομένους από πιθανή πώληση της συμμετοχής! (σύμφωνα με τη διοίκηση της Mediatel είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στηνν Ελλάδα και βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και εξέλιξης).

Η Mediatel είναι η εταιρεία που συνέστησαν από κοινού η ΧΚ Τεγόπουλος επί Κίτσου Τεγόπουλου και ο εκ Λιβαδειάς ορμώμενος επιχειρηματίας Βαγγέλης Βόγκλης, ο οποίος είναι επικεφαλής της διοίκησης. Δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος εμφανίζεται μία εταιρεία με έδρα την Ολλανδία.

Η εταιρεία χρησιμοποιούσε τα γραφεία της Ελευθεροτυπίας στο Νέο Κόσμο και ανδρώθηκε από τα κεφάλαια που η Ελευθεροτυπία άντλησε από το Χρηματιστήριο. Τότε τρώγανε όλοι με χρυσά κουτάλια.

Η Mediatel είναι αυτή από την οποία ξεκίνησε η δυσφήμηση της Ελευθεροτυπίας. Ηταν τότε που ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος λίγο πριν βγει το Πρώτο Θέμα κατηγόρησε τον Κίτσο Τεγόπουλο και την Ελευθεροτυπία ότι διέθετε εταιρεία η οποία κέρδιζε από τις περίφημες τηλεφωνικές γραμμές 090 που διαφήμιζε στα τσοντοκάναλα. Ετσι άρχισε και η πτώση.

Η Mediatel δεν είναι κάποια τεράστια εταιρεία που μπορεί απασχολήσει 150 εργαζόμενους. Είναι εταιρεία που νοικιάζει εργαζόμενους σε μεγάλες και μικρές εταιρείες – μεταξύ αυτών και ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ - με ψίχουλα, όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι νοικιασμένοι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό του 2014 είχε έσοδα 14,457 εκατ. ευρώ (από 18,015 εκατ. ευρώ το 2013) και ζημιές προ φόρων 199 χιλιάδες ευρώ από κέρδη 244 χιλιάδες το 2013.

Μάλιστα όπως σημειώνουν οι ορκωτοί ελεγκτές η εταιρεία έχει υπολογίσει λιγότερες αποζημιώσεις 207 χιλ. ευρώ σε περίπτωση εξόδου των εργαζομένων από την εταιρεία από αυτές που θα έπρεπε!

Η Αυγή έσπευσε να αναπαράγει την είδηση:

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου