Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

... εργαζόμενοι στα Πρακτορεία: Συνεχίζουμε πιο δυναμικά ...

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*
Ο αγώνας είναι μονόδρομος


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. χαιρετίζει τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις προειδοποιητικές στάσεις εργασίας που κήρυξε το Δ.Σ. μετά το τελεσίγραφο της «Άργος» για την επιβολή μείωσης στους μισθούς μας.

Σήμερα στείλαμε ένα πρώτο μήνυμα μαζικής αντίδρασης και αποφασιστικότητας. Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας πραγματοποιήθηκε Γ.Σ. όπου έγινε ενημέρωση από το Δ.Σ. για τα αντεργατικά σχέδια των εταιρειών, τα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση, αλλά και την επιβεβλημένη από τις ανάγκες αντίδραση που πρέπει να δείξουμε.

Αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός και στον διάλογο που ακολούθησε εκφράστηκε η ομόθυμη στάση των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου απέναντι στα αντεργατικά σχέδια, από όπου και αν προέρχονται.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε όπου υπερψηφίστηκε συντριπτικά με 140 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 1 άκυρο, η πρόταση του Δ.Σ. που ζητούσε την εξουσιοδότηση των εργαζομένων να κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που υπάρξουν μονομερείς ενέργειες από τις εργοδοσίες για μειώσεις μισθών και εργατικών δικαιωμάτων, για την υπογραφή νέας ΣΣΕ που να προβλέπει τουλάχιστον ό,τι και η τελευταία και την επιστροφή των κομμένων μισθών και επιδομάτων από την «Ευρώπη».

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποιος αιφνιδιασμός από τις εργοδοσίες, δόθηκε στην 48ωρη απεργία που έχει ήδη κηρυχθεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση στη Βουλή αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ – ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!!

Αγωνιστικά

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου