Σάββατο 16 Απριλίου 2016

... ΕΣΗΕΑ - επιστολές στους δανειστές για τον ΕΔΟΕΑΠ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Άλλαξαν τα "δίδυμα" και οι προνομιακοί συνομιλητές
Επιστολές σε Γιούνκερ και Σουλτς
για τα δημοσιογραφικά ταμείαΑνακοίνωση ΕΣΗΕΑ

Προϋπόθεση της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής λειτουργίας είναι η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που άλλωστε αποτελούν περιουσία τους και οι παροχές προσδοκία από το περιουσιακό αυτό δικαίωμα.

Το ζήτημα αυτό, που αναλύεται στις επιστολές της ΕΣΗΕΑ, που διαβιβάσθηκαν ήδη προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, ήταν το αντικείμενο και της σημερινής συζήτησης αντιπροσωπείας της ΕΣΗΕΑ με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνο Καρβούνη.

Ανάλογη ενημέρωση είχε και ο Διευθυντής του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεσμικών επαφών, που πραγματοποιεί η διοίκηση της Ένωσης, που έχει ήδη συναντηθεί με κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Σχετικά επισημάνθηκε ότι:

Με το κυβερνητικό σχέδιο απορρόφησης και των δημοσιογραφικών Ταμείων, όμως, σε ένα καινούργιο θνησιγενή φορέα προκύπτει εκτός των άλλων πρόσθετη δαπάνη 1,8 δισ. Ευρώ, αφού ο κρατικός προϋπολογισμός πλέον αναλαμβάνει τα του Κλάδου μας (σύνταξη, πρόνοια, επικούρηση, ανεργία). Τα δημοσιογραφικά Ταμεία, όμως, είναι αυτοχρηματοδοτούμενα και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, είναι σε εξέλιξη -μέσω των διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης με τους θεσμούς- και μετά το νόμο για το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα σχέδιο εξαφάνισης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, το οποίο υπηρετούν οι διατάξεις του σχεδίου νόμου Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου για το δήθεν ασφαλιστικό. Το σχέδιο αυτό προβλέπει, ακόμη, κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της μισθωτής εργασίας, βάναυση προσβολή ατομικών δικαιωμάτων και την μετατροπή του συντάκτη σε έμπορο ή πλασιέ ειδήσεων.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου