Τρίτη 26 Απριλίου 2016

... μάλιστα, η απεργία της ΠΟΕΣΥ άλλαξε μορφή...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ
Ο αγώνας
κατά του ασφαλιστικού - λαιμητόμου
συνεχίζεται...


Μετά την πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο, την επιτυχημένη μέχρι σήμερα πορεία της απεργίας μας, η οποία απέδειξε τόσο την συνοχή όσο και την αποφασιστικότητα του κλάδου συνολικά, αφουγκραζόμενοι την ανάγκη της κοινωνίας για έγκυρη, άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση στις δύσκολες συγκυρίες που διανύει το σύνολο των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, ύστερα από κοινή σύσκεψη της ΠΟΕΣΥ με τις Ενώσεις μέλη της και άλλες Ενώσεις που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα από σήμερα Μεγάλη Τρίτη στις 17:00, με την ακόλουθη μορφή:

1) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ:

[α] Εκτεταμένη αναφορά στις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τόσο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων.

[β] Εκτύπωση κοινού πρωτοσέλιδου για όλες τις εφημερίδες, με ρητή διατύπωση των θέσεων του κλάδου, κατά το πρότυπο, που θα δοθεί σε αυτούς από την ΠΟΕΣΥ, και προβολή των θέσεών μας σε δισέλιδο - στις μικρού σχήματος και ολοσέλιδου - στις μεγάλου.

2) Για τους ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ)

[α] Μετάδοση σε όλα τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές μονόλεπτου μηνύματος της Ομοσπονδίας.

[β] Εκτεταμένη αναφορά στις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τόσο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων.

3) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ:

[α] Εκτεταμένη αναφορά στις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τόσο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων.

[β] Ανάρτηση BANNER και LINK που θα παραπέμπει στον ιστότοπο της ΠΟΕΣΥ, κατά το πρότυπο, που θα δοθεί σε αυτούς από την Ομοσπονδία.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε αμετακίνητα:
 • Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
 • Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρο χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης
Αύριο Μ .Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και των προέδρων των Ενώσεων, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

 1. Χθες η ΠΟΕΣΥ παρακάλεσε τα αφεντικά της (διευθυντές) να την καλύψουν, ώστε αν αναστείλει τις "απεργίες" να μη ξαναξεφτιλιστεί. Οι εκδότες είχανε έτοιμο ρόλο και για τον υπουργό, στη φάρσα και αναζήτησαν "λαγό" για να διασκεδάσουν όλοι, με τους εργαζόμενους. Τον βρήκαν στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΤΗΠΤΑ, του γνωστού Μυλωνά, που "φημίζεται" άλλωστε γιά το χαμηλό του ΙQ. Αυτός σα βλάκας, πάτησε τη μπανανόφλουδα και δήλωσε -κεκλεισμένων των θυρών- ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την απεργία, επειδή δεν μπορεί να την περιφρουρήσει! Έτσι βρήκαν την ευκαιρία να αναστείλουν την πικετοφορία τα μεγάλα τσιράκια, μένοντας ατσαλάκωτοι!

  ΑΠΟΡΙΑ: Καλά ο Μυλωνάς, αλλά οι δικοί του στην ΕΤΗΠΤΑ πόσο πιο υποτελείς είναι και ανέχονται να ξεφτυλλίζονται έτσι;

  μπαρακουντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ώδυνεν όρος και έτεκε μυ! Δηλαδή άλλη μιά τρύπα στο νερό από τους αποτυχημένους συνδικαλισταράδες, μόνο που είναι πιό μεγάλη αυτή τη φορά. Έχει καταπιεί τρία - τέσσερα μεροκάματα. Η χαρά των εκδοτών!

  ΑπάντησηΔιαγραφή