Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

... ΕΤΗΠΤΑ - δεν υπήρχε απόφαση Δ.Σ. για απεργία !!!

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ποιους εξυπηρετεί ο πρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ;
"Δεν ήξερε καθόλου να μιλά
και γλώσσα είχε μόνο για να γλείφει"*
(τώρα και την ΠΟΕΣΥ)



Μετά από μια συνεδρίαση σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα - χθες Πέμπτη, 21/4/2016 - η ενδοτική πλειοψηφία της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος να ανασταλεί η 48ωρη απεργία που εξελισσόταν σε φιάσκο μετά την κυκλοφορία τόσο των σαββατιάτικων όσο και των κυριακάτικων εφημερίδων. Έτσι άφησαν τους συναδέλφους που πειθάρχησαν, αν και διαφωνούσαν με την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ και συμμετείχαν στην απεργία, να χάσουν - χωρίς επαρκώς αιτιολογημένο λόγο - δύο ημερομίσθια.

Το σημαντικό όμως απ' όλη τη διαδικασία της συνεδρίασης ήταν το ότι μετά από έλεγχο που έγινε στα ηχητικά ντοκουμέντα του έκτακτου ΔΣ της Τρίτης 19/4/2016, από τους συμβούλους της "Ανασυγκρότησης", διαπιστώθηκε ότι δεν είχε ληφθεί απόφαση για προκήρυξη 48ωρης απεργίας στις 21 και 22/4/2016.

Όταν δε επισημάνθηκε η σοβαρότατη παρατυπία, μέλος του προεδρείου απείλησε ότι θα εξαφανίσει τα ηχητικά πρακτικά και θα μείνουν μόνο τα γραπτά, τα οποία είναι ευκολονόητο ότι μπορεί κάλλιστα να αλλοιωθούν.

Μετά απ΄ όλα αυτά προκύπτει σοβαρό ζήτημα σε ό,τι αφορά τον Πρόεδρο της ΕΤΗΠΤΑ, αλλά και τους συμβούλους που τον στηρίζουν, διότι  συμφώνησε - στη σύσκεψη της ΠΟΕΣΥ - σε απεργία χωρίς εξουσιοδότηση, όπως το ίδιο έπραξε και στην τελευταία σύσκεψη του Διασωματειακού όπου κι εκεί δήλωσε ότι η ΕΤΗΠΤΑ μετέχει των απεργιακών εκδηλώσεων - και στη συνέχεια "έτρεξαν" τα απεργιακά εξώδικα...

Κάτι βρωμάει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας... Τουλάχιστον...
---
(*) στίχος από το "Αγγελος εξάγγελος" του Δ. Σαββόπουλου
---
*

1 σχόλιο: