Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

... ο ΒΗΜΑ FM και οι ψυχαρικότεροι του Ψυχάρη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τα επαναστατημένα πρωτοπαλίκαρα
και οι Μπουμπουλίνες του Βήμα FM


Συντάκτρια του ΔΟΛ προτείνει προσφορά CD με την "Ανοδο και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ" - "Εγώ θα το δω για την πτώση" 


Είναι αλήθεια ότι στον Βήμα FM ποτέ δεν ξέρεις τι θα ακούσεις – όπως αυτοδιαφημίζεται. Περιμένεις βέβαια, όταν εμπιστευτείς τη συχνότητά του, ότι πολλές φορές θα πέσεις πάνω σε μανιασμένες αντικυβερνητικές φωνές που, προφανώς, φτιάχνουν το αφεντικό. Είναι κάποιοι που λες και συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα είναι περισσότερο αντι-ΣΥΡΙΖΑ! Ποιος θα ξεπεράσει τον αξεπέραστο Μπάμπη του ΔΟΛ. Σφόδρα αντι-ΣΥΡΙΖΑ είναι και παραγωγοί μη πολιτικών εκπομπών.

Όπως, λόγου χάρη, ο πολυπράγμων Μάκης Προβατάς που έχει άποψη, γνώση και λόγο για παντός είδους θέματα: για μουσικά, για λογοτεχνικά, για κινηματογραφικά, φυσικά και για αθλητικά, μια και παλιότερα και για ένα μεγάλο φεγγάρι (ΠΡΙΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ) είχε εκπομπή στην κρατική ΕΡΑ Σπορ. Για να πούμε, βέβαια, του Προβατά το δίκιο οι βραδινές του εκπομπές στο Βήμα FM είναι ευχάριστες και ποιοτικές. Καλή μουσική, ζεστή φωνή, συχνά ενδιαφέρουσα θεματολογία (πέρα από τη συχνή διαφήμιση που κάνει για την ύλη των Νέων της επόμενης μέρας), κάποτε και με καλεσμένους που έχουν κάτι να πουν και να σε κρατήσουν στη συχνότητα.

Οι αντι-ΣΥΡΙΖΑ σφήνες

Αλλά και σε αυτήν τη χαλαρωτική, μουσική, πολιτιστική και ό,τι άλλο εκπομπή, δεν λείπουν οι δίλεπτες, τρίλεπτες, πεντάλεπτες αντι-ΣΥΡΙΖΑ σφήνες. Στα καλά του καθουμένου και με προφανή εμπάθεια. Γενικά ακούγοντας Βήμα FM έχεις την αίσθηση ότι μεταξύ των παραγωγών του σταθμού υπάρχουν επαναστατημένα πρωτοπαλίκαρα και αδούλωτες Μπουμπουλίνες που εκφράζουν τον ψυχαρικό λόγο, αυτόν που βλέπουμε καθημερινά στα μαχητικά Νέα. Και συχνά η προσπάθειά τους να φανούν ψυχαρικότεροι του Ψυχάρη πιάνει τελική εμπάθειας, αποψιλωμένη από κάθε σοβαρότητα.

Το χιούμορ της Αφροδίτης

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο (καλός και ενδιαφέρων) Κοσμάς Βήχος έκανε αναφορά στην εκπομπή του για τη κυριακάτικη προσφορά τού Βήματος. Δηλαδή για το cd με οδηγίες για τη συμπλήρωση της φορολογικής μας δήλωσης. Μαζί σχολίασε τα της τεχνολογίας που καλπάζει και είπε ότι περιμένει να βγει κάποια στιγμή ένα cd που θα έχει μέσα τα στοιχεία σου και θα τα κάνει όλα μόνο του: από το να συντάσσει τη φορολογική δήλωση μέχρι να πληρώνει στην εφορία ή κάτι τέτοιο.

Τότε άρχισε στη (μη πολιτική) εκπομπή να βρέχει («πολιτικό») χιούμορ, όπως συχνά γίνεται από τη συμπαρουσιάστρια του Βήχου, την Αφροδίτη Γραμμέλη. Η οποία αφού προηγουμένως είχε κάνει σφοδρή επίθεση στην Αυγή για το χθεσινό πρωτοσέλιδό της, είπε ότι εκείνη περιμένει το Βήμα να προσφέρει ένα cd με την άνοδο και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ θα το δω για την πτώση» είπε περιχαρής. Με την ελπίδα – φαντάζομαι – ότι εκείνη την ώρα το μεγάλο αφεντικό θα ήταν συντονισμένο στα 99,5. Και αν όχι, τουλάχιστον ας το συμπεριλάβει ο Χιώτης στα σποτάκια «εδώ ποτέ δεν ξέρεις τι θα ακούσεις». Τόσο ποιοτικές εξυπνάδες δύσκολα θα βρει στο 24ωρο πρόγραμμά του.

Οι καλές φωνές

Πάντως, για να τα λέμε όλα, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συνεργατών τού Βήμα FM που παράγουν εξαιρετικό πρόγραμμα. Ένας από αυτούς ο Νίκος Θρασυβούλου με τις εκπομπές του τα Σαββατοκύριακα. Αλλά για την ποιότητα του Θρασυβούλου χρειάζεται αν όχι ένα ολόκληρο ξεχωριστό κεφάλαιο, μια ολόκληρη ξεχωριστή ανάρτηση. Την υποσχόμαστε.

Υστερόγραφο: Και όχι, δεν θεωρούμε την Αφροδίτη Μπουμπουλίνα του Βήμα FM. Υπάρχουν, ή υπήρξαν, άλλες, δυναμικότερες. Άλλωστε η Μπουμπουλίνα δεν είχε χιούμορ...
---
---
*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου