Σάββατο 23 Απριλίου 2016

... απεργία ΠΟΕΣΥ - υπάρχει θέμα με τα αθλητικά φύλλα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Βόμβα στην απεργία!
Όλες οι αθλητικές εφημερίδες
θέλουν να κυκλοφορήσουν


Κοινή πρωινή σύσκεψη εκπροσώπων τους - 
Συνάντηση και ενημέρωση ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ μέσω ΠΣΑΤ

Ο φόβος ότι η απεργία της ΠΟΕΣΥ θα φυλλορροήσει (ήδη άρχισε με την έκδοση των σαββατιάτικων φύλλων) μεγαλώνει! Το πρωί εκπρόσωποι των αθλητικών εφημερίδων (που είναι εννέα συνολικά!) συναντήθηκαν για να μεθοδεύσουν τη στάση τους απέναντι στην κατάσταση όπως διαμορφώνεται με τις απεργίες διαρκείας στον Τύπο. Οι εκπρόσωποι συμφώνησαν ότι και μετά την έκδοση των σαββατιάτικων φύλλων σε ευρεία κλίμακα, αλλά – κυρίως – με την απρόσκοπτη λειτουργία των αθλητικών σάιτ, οι μόνες (ή σχεδόν) που ζημιώνονται είναι οι αθλητικές εφημερίδες. Έτσι, εξέφρασαν την θέληση/απόφαση να κυκλοφορήσουν οι αθλητικές εφημερίδες τις ημέρες της απεργίας. Προτείνουν να έχουν στην πρώτη σελίδα κοινό δεύτερο θέμα τις κινητοποιήσεις και εσωτερικά τρεις σελίδες - ή όσες ορίσουν οι συνδικαλιστικοί φορείς - με απεργιακά θέμα.

Στη συνάντηση μετείχαν διευθυντές ή διευθυντικά στελέχη των εφημερίδων, ενώ ο Γαύρος εκπροσωπήθηκε εξουσιοδοτώντας τον «αντίπαλο» εκδοτικά (αλλά όχι συλλογικά) Πρωταθλητή. Για το Φως υπήρχε ανοικτή γραμμή (και συνεχής ενημέρωση) με τον Θόδωρο Νικολαΐδη ο οποίος συμφώνησε και στις διαπιστώσεις και στις αποφάσεις. Για την ενημέρωση της ΕΣΗΕΑ, εξουσιοδοτήθηκε να μεταφέρει, τις αποφάσεις/προτάσεις της συνέλευσης των αθλητικών εφημερίδων ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου, κάτι που πρέπει να γίνεται αυτή την ώρα (Σάββατο περίπου 2 το μεσημέρι) ή να έγινε λίγο πριν.

Τι θα γίνει;

Είναι δύσκολο, κατά τη γνώμη μας, οι ΠΟΕΣΥ και ΕΣΕΗΑ να κάνουν δεκτό το αίτημα, και φυσικά άγνωστο πώς θα ενεργήσουν σε αυτήν την περίπτωση οι αθλητικές εφημερίδες. Αν δηλαδή προχωρήσουν στην έκδοση απεργοσπαστικών φύλλων τις ημέρες της απεργίας αγνοώντας πιθανή απαγόρευση, κάτι που θα σημάνει τεράστιο πλήγμα στο κύρος των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου