Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου - Συλλαλητήριο στις 17 Οκτωβρίου

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Λάβαμε
και δημοσιεύουμε
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ
& ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Ανακοίνωση


Να μην περάσει το νέο χτύπημα στις ΣΣΕ,
ο έλεγχος των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη 2019

Με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα κλιμακώνουμε τoν αγώνα μας για να μην περάσει το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που πέρα από νέα προνόμια για το κεφάλαιο επιχειρεί νέο συντριπτικό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις, τις κοινωνικές παροχές και τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Επιδιώκει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου σε κάθε χώρο δουλειάς πατώντας στο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η περιβόητη “ανάπτυξη για όλους” που διαφημίζει η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως είναι μύθος, στην πραγματικότητα αφορά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Για τους πολλούς, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, φέρνει το χτύπημα των δικαιωμάτων που τους έχουν απομείνει μετά τους σκληρούς αγώνες την περίοδο της κρίσης, φέρνει τη μετατροπή της χώρας σε ζώνη φθηνής εργασίας.

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ο οριστικός ενταφιασμός των Κλαδικών Συμβάσεων που επιχειρείται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο; Για την επέκτασή τους χρειάζεται να λαμβάνεται υπ’ όψη η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων του κάθε κλάδου. Οι συμβάσεις που θα υπογράφουν οι Ενώσεις Προσώπων όπως και οι Τοπικές Συμβάσεις θα υπερισχύουν των Κλαδικών. Στον κλάδο μας έχουμε πικρή πείρα για τον ρόλο των Ενώσεων Προσώπων, ότι αποτέλεσαν το εργαλείο των εργοδοτών σε δεκάδες χώρους να μειωθούν οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Καταργείται το όποιο δικαίωμα για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ, ενώ οι εργαζόμενοι θεωρούνται συνυπεύθυνοι για τη μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη και δεν θα τους αναγνωρίζονται τα ένσημα. Υπονομεύεται ακόμα και η πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που μπαίνει δήθεν για τη καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.

Επιλογές που οδηγούν στην ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών!

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η απροκάλυπτη παρέμβαση που επιχειρείται από το κράτος και την εργοδοσία στα συνδικάτα με το ηλεκτρονικό μητρώο και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις Γενικές Συνελεύσεις και τις απεργίες;

Χτυπούν τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων και ενισχύουν το φακέλωμα για να κόψουν τους δεσμούς μεταξύ των εργαζομένων. Περιορίζουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους να συζητούν στις συνελεύσεις, να διαμορφώνουν από κοινού τα αιτήματά τους και να οργανώνουν τη πάλη τους. Και βέβαια ορίζουν τον υπουργό εργασίας “ανώτατο άρχοντα” για να αποφασίζει για όλα τα παραπάνω κρίσιμα ζητήματα, να ξαναγράφει τον συνδικαλιστικό νόμο.

Σειρά το επόμενο διάστημα στο σχεδιασμό της κυβέρνησης παίρνει και η Κοινωνική Ασφάλιση! Αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας θα επιχειρήσει την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της, το χτύπημα όσων ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

Με σύνθημα: “Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα” δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης σε κάθε χώρο δουλειάς.

Για να δυναμώσει το ρεύμα αντίστασης στην επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, για να μπουν στη μάχη όσο το δυνατό περισσότεροι εργαζόμενοι.

Δεν ξεκινάμε απ’ το μηδέν, οι δύο απεργιακές μάχες στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη έδειξαν και στον κλάδο μας πως υπάρχουν δυνατότητες αφού σε δεκάδες εργοστάσια είχαμε μεγάλα ποσοστά συμμετοχής. Δεν πέρασε η προσπάθεια της κυβέρνησης, των εργοδοτών και της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ να περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Φαίνεται όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι να αντιλαμβάνονται πως η ελπίδα βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα και όχι στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των κυβερνήσεων και των κομμάτων που υπηρετούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας χωρίς αναμονή με τα συλλαλητήρια των συνδικάτων σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 17 Οκτώβρη, παίρνουμε μέτρα για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι στη πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.30 μ. μ.
Στην Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 7 μ.μ.

Αγωνιστικά

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου