Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μείωση των ρ/σ σταθμών κατά το ήμισυ

Μείωση, κατά το ήμισυ, των ραδιοφωνικών σταθμών που θα εκπέμπουν σε όλη τη χώρα θα προβλέπει ο επόμενος αναλογικός χάρτης συχνοτήτων, αν αυτός προχωρήσει και εκδοθεί. Αυτός είναι και ο λόγος που θα καθυστερήσει η αδειοδότησή τους από το ΕΣΡ, μέχρι να προχωρήσει η διάδοση των ψηφιακών ραδιοφωνικών συσκευών και να χορηγηθούν οι ψηφιακές άδειες με τον νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Γιατί άφησαν τον ALPHA
από την πρώτη θέση
να κατρακυλήσει στην τρίτη;

Μέσα σε ελάχιστους μήνες ο σταθμός από την πρώτη θέση στο πρόγραμμα, αλλά και στην ενημέρωση έχει κατρακυλήσει… Και πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν συγκεκριμένο σχέδιο πίσω από την πτώση του καναλιού που για πολλά χρόνια μονοπωλούσε τις πρωτιές! Την ίδια ώρα ο σταθμός χρειάζεται ενίσχυση – υπολογίζεται οτι πρέπει να μπουν στα ταμεία περί τα 20 εκ ευρώ, αλλά η απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη! Το αποτέλεσμα είναι κάθε μήνα οι άνθρωποι του καναλιού να δίνουν αγώνα δρόμου για να καλύψουν τις υποχρεώσεις σε μισθοδοσία, προμηθευτές, εφορία, τράπεζες κ.α!

Δύο νέες γυναίκες
θα σχεδιάσουν
το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ

Δύο γυναίκες, με μεγάλη προϋπηρεσία στο χώρο της τηλεόρασης, ενισχύουν από σήμερα το στρατηγικό στόχο της νέας διοίκησης της ΕΡΤ για τη δομική ανανέωση και την αναβάθμιση του προγράμματός της. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η Χρύσα Μασούρου αναλαμβάνει τη θέση της Εντεταλμένης Συμβούλου Προγράμματος της ΕΡΤ. Το έργο της θα συνδράμει ως Σύμβουλος Προγράμματος η σκηνοθέτις, συγγραφέας και δημοσιογράφος Κέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη. Τα δύο νέα στελέχη, μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης της ΕΡΤ, θα προχωρήσουν στον επανασχεδιασμό του ψυχαγωγικού και πολιτιστικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ενός σύγχρονου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, αλλά και στις ανάγκες του τηλεοπτικού κοινού.

Συζητήσεις
ΕΡΤ - Π. Χαρίτου
σε θετικό κλίμα

Σε συζητήσεις με τη διοίκηση της ΕΡΤ βρίσκεται ο δημοσιογράφος Πάνος Χαριτος για να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον φορέα. Προηγήθηκε η λύση των δυο συμβάσεων που είχε με την ΕΡΤ. Οι συζητήσεις γίνονται σε θετικό κλίμα.

Κόντρες στο One!

Προς αποχώρηση από τον τηλεοπτικό σταθμό One η διευθύντρια προγράμματος Ισαμπέλλα Σασλόγλου; Η δημοσιογράφος έχει υποβάλει την παραίτηση της προς την ιδιοκτησία του σταθμού, εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν προκύψει στο One. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ακόμη και να βρεθεί λύση.

Η ΝΔ στηρίζει τη φτηνή
και απροστάτευτη εργασία...

«Με το “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τον θεσμό της Διαιτησίας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το είχε κάνει και με το 2ο Μνημόνιο» τονίζει σε δήλωση της η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου