Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Φωτογραφική ρύθμιση
για τα χρέη γνωστού εκδότη...

… λέγεται ότι ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Έντονες φήμες θέλουν την κυβέρνηση με φωτογραφική διάταξη να “καθαρίζει” τα χρέη εκδότη με τεράστια ανοίγματα! Συγκεκριμένα ακούγεται ότι η ρύθμιση που τακτοποιεί τα χρέη του γνωστού εκδότη πέρασε σε νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες από τη Βουλή. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η φωτογραφική ρύθμιση για την αποπληρωμή των χρεών φθάνει τις έξι δεκαετίες!

Φρίκη

Οταν «κόβουν» τον Γιώργο Καρελιά, σκεφτείτε τι γίνεται παρακάτω...

Την ιστορία την ξέρετε, ο έμπειρος δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας, κατήγγειλε κόψιμο του άρθρου του στο iefimerida: «Μου ζήτησε συνεργασία η ιστοσελίδα iefimerida.gr. Επαναλαμβάνω, μου ζήτησε, δεν ζήτησα εγώ. Μέσα σε ενάμιση μήνα πρόλαβα να γράψω 24 κείμενα. Στο 25ο έγινε αυτό που φαντάζεσθε. ΔΕΝ δημοσιεύθηκε ποτέ». Καταλαβαίνουμε όλοι μας και καταλαβαίνετε κι εσείς ότι αν μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφικής πιάτσας όπως ο Γιώργος Καρελιάς έχουν τέτοια αντιμετώπιση, σκεφτείτε τι σφαγή θα γίνεται στα πιο κάτω επίπεδα! Μία φρίκη τα ΜΜΕ στην Ελλάδα. Μην πούμε τίποτε κακό για την κυβέρνηση αυτή... Πρωτοφανή πράγματα!

Τα βρήκαν οι νεόκοποι εκδότες...

… και από ορκισμένοι εχθροί έγιναν φιλαράκια.

Πληροφορίες θέλουν τους δύο δημοσιογράφους, που η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να γίνουν εκδότες, να τα έχουν βρει μετά τον λυσσαλέο πόλεμο μεταξύ τους (την τελευταία 4ετία)! Απίστευτο κι όμως αληθινό! Τελικά. όλα μπορεί να συμβούν! Ειδικά όταν το επιτάσσουν οι συνθήκες, επαγγελματικές και οικονομικές… Τότε ξεχνιούνται και οι πολιτικές διαφορές και οι βαριές κουβέντες. Άλλωστε ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου! Κι αν δεν είναι θα γίνει!

Καραμέρος αντί Στρατάκη

Γράφει ο Γιάννης Στρατάκης:

Μόλις μου ανακοινώθηκε τηλεφωνικά από το λογιστήριο του Nooz.gr ότι απολύθηκα. Η απόλυση μου έρχεται λίγα 24ωρα μετά την τοποθέτηση στην ηγεσία της εταιρείας, της κας Ζωής Χαλιβιά η οποία υπήρξε στο παρελθόν σύμβουλος του κ. Αλέξη Τσίπρα και προσφάτως του νεοεκλεγέντα ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη. Η κ. Χαλιβιά δεν απάντησε σήμερα σε 2 τηλεφωνήματά μου ούτε απ ότι φαίνεται στο κινητό μου διάβασε το μήνυμα που της έστειλα. Ως εκ τούτου λέω να μοιραστώ μαζί σας αυτό το μήνυμα:
«Σε ανθρώπους που έστησαν αυτό το site και του οποίου υπήρξαν διευθυντές και στενοί συνεργάτες του αείμνηστου Σωκράτη Κόκκαλη προκειμένου να εξελιχθεί το flash.gr σε nooz.gr, αλλά και του μοναδικού αρθρογράφου γνώμης στο site που επωνύμως στήριξε την υποψηφιότητα του Π. Κόκκαλη και γενικά την στήριξη του Ομίλου όταν δεχόταν προεκλογικά τα πυρά περί διαπλοκής, οφείλατε να δείξετε σεβασμό, πόσο δε μάλλον όταν είχα αποχωρήσει από τα «Παραπολιτικά» σεβόμενος την 25ετή παρουσία μου στα ΜΜΕ του Ομίλου. Καλή συνέχεια με τον αποτυχόντα πολιτευτή - δήμαρχο. Αντιλαμβάνομαι τα εσωκομματικά παίγνια τα οποία κάποιοι αγνοούν. Ίσως μια γάτα να τα μαρτυρήσει...»
Λέγοντας αποτυχόντα πολιτευτή - δήμαρχο o Γιάννης Στρατάκης, εννοεί προφανώς τον Γιώργο Καραμέρο που προσελήφθη ως αρχισυντάκτης.

Στοιχεία για την ανεργία
των δημοσιογράφων απέστειλε
η ΕΣΗΕΑ στον πρωθυπουργό...

…και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Στοιχεία για την ανεργία, που πλήττει τον δημοσιογραφικό κλάδο, απέστειλε σήμερα η ΕΣΗΕΑ προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους εκπροσώπους Τύπου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και τα Δ.Σ. των Ενώσεων Συντακτών της Περιφέρειας.

Και ο Μαρινάκης στο κοινό σχήμα
για την ταινιοθήκη του MEGA;

Δεν αποκλείεται – σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στην ομάδα των τριών καναλαρχών (Βαρδινογιάννη, Κυριακού και Σαββίδη), που θα διεκδικήσουν από κοινού την ταινιοθήκη του MEGA, να προστεθεί και ο ιδιοκτήτης του ONE Channel Βαγγέλης Μαρινάκης. Για τους τρεις ιδιοκτήτες (STAR, ANT1, OPEN) είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κατέβουν μαζί στον πλειστηριασμό… Ενώ τις τελευταίες ώρες ακούγεται ότι συζητείται το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο σχήμα και ο ιδιοκτήτης της ALTER EGO. Αντίθετα, παραμένει άγνωστο έως αυτήν την ώρα αν στον πλειστηριασμό θα συμμετάσχει ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος παλαιότερα είχε επιδείξει ενδιαφέρον. Σημειώνεται ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού για την ταινιοθήκη, το σήμα και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του MEGA έχει οριστεί για την 1η Νοεμβρίου.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου