Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Το όχι Πόθεν Έσχες για τους δημοσιογράφους δεν πέρασε...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λάβαμε
και δημοσιεύουμε
Το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ
κατά των δημοσιογραφών
για το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Είπαν τους δημοσιογράφους δικαστές, αστυνομικούς, μόνο και μόνο για να κρυφτούν και να μην ψηφίσουν την πρόταση της ΝΕΑΣ ΕΣΗΕΑ για να σταματήσουν επιτέλους οι δημοσιογράφοι κάθε χρόνο να υποβάλουν πόθεν έσχες.

Στην σημερινή συνεδρίαση, για ακόμα μια φόρα, θέσαμε την πρότασή μας να σταματήσουν οι δημοσιογράφοι να υποβάλλουν πόθεν έσχες και να είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν μόνο όσοι εκλέγονται σε διοικητικά συμβούλια (ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ - ΕΔΟΕΑΠ κλπ) και όσοι μετέχουν σε Δ.Σ. ΜΜΕ (ΕΡΤ - ΑΠΕ κλπ).

Η πρότασή μας δυστυχώς καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των 6, που επέλεξαν να αφήσουν τους συναδέλφους κάθε χρόνο να ταλαιπωρούνται και να πληρώνουν λογιστές. Μάλιστα η πρόεδρος έκρινε ότι θα μπορούσε να ζητηθεί μόνο για τους άνεργους και τους εν επισχέση διαχωρίζοντας τα μέλη μας λες και δεν είναι ισότιμα εκτός αν θεωρεί "ύποπτους" όσους εργάζονται.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη ότι οι δημοσιογράφοι όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία τα έχουν δηλωμένα στο mytaxis και στο Ε9. Αλλωστε από εκεί δεν παίρνουμε στοιχεία για το πόθεν έσχες; 

Καταλαβαίνουμε την αγωνία τους μην τύχη και δεχθούν κάποια πρόταση από άλλη παράταξη, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα το έβλεπαν τόσο μικροπαραταξιακά, ειδικά όταν είναι για το συμφέρον των συναδέλφων;

ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ 
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου