Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

Οι έξι πρόθυμοι της ΕΣΗΕΑ και το "Πόθεν Έσχες" των ιδιοκτητών

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Προσφέρουν πρόθυμα υπηρεσίες
που δεν φαίνονται στο «Πόθεν Έσχες» Δεν έχουν το Θεό τους οι 6 πρόθυμοι στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ. Αμέσως μόλις διέρρευσε η κυβερνητική υπόκλιση στη διαπλοκή με την οριστική κατάργηση του «Πόθεν Έσχες» για τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ, έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ιδιοκτήτες.

Τη στιγμή που στα περισσότερα ΜΜΕ ο κόσμος εργάζεται δίχως να πληρώνεται, η ΕΣΗΕΑ με την ανακοίνωση της, θεωρεί ότι οι δημοσιογράφοι ακόμη και αν είναι «άνεργοι, εν επισχέσει ή απλήρωτοι» θα πρέπει να κάνουν δήλωση, αλλά για την εξαίρεση των εργοδοτών τα μασάει.

Η αλήθεια είναι ότι με την τροπολογία στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο συμπληρώνεται η πρώτη δόση της εξαίρεσης που ίσχυε για τις εταιρίες ΜΜΕ που είναι εισηγμένες στα Χρηματιστήρια με το νόμο Παππά (ν. 4339/2015).

Η ΠΡΌΒΛΕΨΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΎ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ" ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΊΑ...

Η ΕΙΤΗΣΕΕ (η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) σε ανύποπτο χρόνο, είχε ζητήσει με προσφυγή της στο ΣτΕ, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε ως αβάσιμη από την Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου (165/2017), να μην καταθέτουν «πόθεν έσχες» τα μέλη της.

Συγκεκριμένα, ισχυριζόταν ότι η υποχρέωση αυτή πλήττει υπέρμετρα την ελευθερία της τηλεόρασης, την πολυφωνία, τον πλουραλισμό και την ενημέρωση!

Επίσης, ισχυριζόταν ότι παραβιάζει το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, του ιδιωτικού βίου και της ασφάλειας των υπόχρεων και των οικογενειών τους! Ακόμα, υποστήριζε πως δήθεν υπήρχε εξ αυτού κίνδυνος για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων ΜΜΕ!..

Και τώρα ήρθε η... ανάπτυξη τύπου Άδωνι με τον... «αριστερό» Καπάκο της παράδοσης του ΕΔΟΕΑΠ στους εργοδότες,  την Μαρία της… καταλλαγής και τα άλλα… στο ίδιο νομοσχέδιο.

Άλλωστε αυτοί μόνο βρήκαν θετικά στοιχεία στο δόγμα Βρούτση και δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για απεργία...


Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου