Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Στην αρμοδιότητα του Μαξίμου η εποπτεία των ΜΜΕ!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διαβάσαμε
στις Τυπολογίες


Με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μεταφέρονται στο Μαξίμου, υπό την εποπτεία του πρωθυπουργικού γραφείου, οι θέσεις και το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αλλά και όλοι οι εποπτευόμενοι φορείς.

Υπό την αρμοδιότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την απόφαση, τίθενται οι διευθύνσεις Ενημέρωσης, Εποπτείας ΜΜΕ, Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, το αυτοτελές Τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού και τα Γραφεία Τύπου Εσωτερικού.

Στη διεύθυνση Ενημέρωσης απασχολούνται συνολικά 68 δημοσιογράφοι με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, συν άλλοι δύο δημοσιογράφοι στη διεύθυνση Επικοινωνιακού Σχεδιασμού. Απασχολούνται επίσης δύο λήπτες ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων και ένας συντονιστής παραγωγής.

Με την απόφαση αυτή παύει και επίσημα η αρμοδιότητα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην εποπτεία του χώρου των ΜΜΕ, της ΕΡΤ, του περιφερειακού Τύπου, των περιφερειακών καναλιών, της διανομής κρατικής διαφήμισης κ.λπ. Έτσι η επικοινωνία και η ενημέρωση περνάει στον άμεσο έλεγχο του πρωθυπουργικού γραφείου.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Η δημοκρατία στην κανονικότητα. "Τα πάντα όλα" ένας και μοναδ(χ)ικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή