Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Όχι και έτσι, ρε Εστία (του Μανώλη Κοττάκη, μάλιστα)!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διαβάσαμε στον harddog


Την Εστία τη σεβόμαστε, τουλάχιστον για την ιστορία της (και όχι μόνο), έστω και αν σε αυτήν την ιστορία υπάρχουν περίοδοι με πολιτικές που δεν προσθέτουν στο κύρος της. Πέρα από αυτό, για την Εστία των ημερών Μανώλη Κοττάκη ως διευθυντή, έχουμε κάνει (και γράψει) θετικές παρατηρήσεις: ότι είναι πλέον εφημερίδα όχι απλώς σχολίων, αλλά που βγάζει ειδήσεις, ενοχλεί, αναδεικνύει θέματα που συζητιούνται, έχει απλοποιήσει τη γλώσσα της, κάνει κατά καιρούς προσφορές ενθέτων με ενδιαφέρον και –για τους δικούς της λόγους, έστω – είναι ανεξάρτητη με βολές ένθεν κακείθεν, διατηρώντας πάντα τη θέση της στον χώρο της δεξιάς.

Όμως, η χρησιμοποίηση του όρου «συμμοριτοπόλεμος», αντί του «εμφύλιος» δείχνει τον αναχρονισμό που υπάρχει στα γονίδια και στα κύτταρά της. Έναν αναχρονισμό που δεν μπορεί να τον αφήσει πίσω της –ίσως κι επειδή δεν θέλει να χάσει κάποιους ακόμα από τους, προφανώς λίγους, αναγνώστες της. Οι οποίοι μπορεί για κάτι τέτοια να την αγοράζουν.

(Αυτά, και συγγνώμη για το «ρε» του τίτλου. Μας ήρθε αυθόρμητα, ως σκέψη, διαβάζοντας το σημερινό πρωτοσέλιδο. Και το κρατήσαμε.) 

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου