Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Μία αστεία επιστολή της ΕΣΗΕΑ προς τον Υπουργό Εσωτερικών

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η Ένωση ζητάει από τον Παναγιώτη Θεοδωρικάκο να εξαιρέσει
τους δημοσιογράφους από την αξιολόγηση στον Δημόσιο Τομέα

«Το δημοσιογραφικό λειτούργημα δεν μπορεί να υπαχθεί σε διατάξεις περί αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών», λέει η ΕΣΗΕΑ. Και συνεχίζει: «Οι δημοσιογράφοι δεν είναι ποτέ όργανα της εκτελεστικής εξουσίας, σε οποιονδήποτε φορέα και αν παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Οι δημοσιογράφοι, που εργάζονται σε φορείς του Δημοσίου, τυγχάνουν μέλη αναγνωρισμένων δημοσιογραφικών οργανώσεων, υπακούουν στην συνείδηση τους και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και ως εκ τούτου δεν δύνανται να αξιολογηθούν από την εκάστοτε πολιτική και διοικητική ηγεσία».

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, «οι δημοσιογράφοι, που εργάζονται στον δημόσιο τομέα, ασκούν τα καθήκοντα τους με πλήρη ανεξαρτησία». Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας...

Αφήστε και αυτό που υποστηρίζει η ΕΣΗΕΑ: «αποτελεί παράδοξο γεγονός να καλούνται να αξιολογηθούν οι συνάδελφοι μας χωρίς έως σήμερα να έχουν στοιχειωδώς αξιολογηθεί οι δημόσιες δομές και φορείς ενημέρωσης με κριτήρια αντικειμενικά και διεθνώς αναγνωρισμένα».

Αλήθεια, τι επιστολή είναι αυτή; Είναι δυνατόν;

---
---
*

1 σχόλιο: