Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Οι εργαζόμενοι στο Documento και η ΕΣΗΕΑ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τι λένε για την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στο Documento, στο documentonews.gr και στο koutipandoras.gr

Θεωρούμε αυτονόητη τη στήριξή της στην προστασία των θέσεων εργασίας και στο αίτημα περί επαναπρόσληψης των απολυμένων συναδέλφων. Εκφράζουμε ωστόσο τη δυσαρέσκειά μας για την καθυστερημένη και ελλιπή ανταπόκριση στην καταγγελία που της αποστείλαμε πριν από 15 ημέρες (1 Οκτωβρίου 2019) σχετικά με τον οικονομικό στραγγαλισμό του Μέσου στο οποίο εργαζόμαστε μέσω του αποκλεισμού του από την παροχή διαφημίσεων.

Επισημαίνουμε ότι στην αρχική μας καταγγελία προς την Ένωση, όπως και στη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης της 14ης Οκτωβρίου στην οποία παρευρέθηκαν τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, κάναμε ρητή αναφορά σε κυβερνητικές παρεμβάσεις μέσω τηλεφωνικών κλήσεων εκ μέρους του πρωθυπουργού σε διαφημιζόμενους επιχειρηματίες προκειμένου να επιβληθούν συνθήκες ασφυξίας στην εφημερίδα.

Η συγκεκριμένη βασική πτυχή της καταγγελίας δεν καταγράφηκε στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και θεωρούμε σημαντικό να την επισημάνουμε εκ νέου.

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου