Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Το τέλος της Μενεγάκη, το ΚΕΕΛΠΝΟ και η αρχή του Γκόντζου

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Scripta Manent
Μιντιακά παρασκήνια


* Οι τηλεθεάσεις είναι τηλεθεάσεις. Όπως οι ψήφοι ή τα γκολ. Μια μονάδα μέτρησης υπάρχει. Βέβαια αρκετά κανάλια, επειδή τα συμφέρει, στέλνουν δελτία Τύπου περί δυναμικών κοινών ή γυναικείων κοινών ή ζωνών ώρας.

* Δεν μας ενδιαφέρει. Η τηλεθέαση είναι, μία, συνολική. Πάει και τελείωσε. Φερ’ ειπείν, την Παρασκευή πρώτο πήγε το «Voice» του ΣΚΑΪ με 1.311.000 κατά μέσο όρο, 12,6% τηλεθέαση και 32,1% τηλεμερίδιο, το οποίο σημαίνει επί ανοικτών τηλεοράσεων. Να σας μαθαίνω να διαβάζετε και τα νούμερα που φέρνουν… τα νούμερα.

* Το Σάββατο, πρώτος ήταν ο Σπύρος «Στην υγειά μας» Παπαδόπουλος με 860.000, 83% και 23,% αντίστοιχα. Και το δελτίο του Alpha δεύτερο, οριακά παραπάνω από του ΣΚΑΪ (21% μερίδιο έναντι 18,6%).

* Την Κυριακή δε, το ποτάμι ήταν κόκκινο και… σάρωσε όντως: 1.448.000 με 14% και 31,8%. Θύμισε… «Survivor». Αλλά μιλάμε για μυθοπλασία, ελληνική, που μας είχε λείψει. Και η δύσμοιρη η Ζέτα μου, παρά τα ναζάκια με τον Μιχάλη (της), είδαν 556.000 με 5,4% τηλεθέαση και 12,6% μερίδιο. Not so good.

* Σε άλλες περιπτώσεις βέβαια δεν παίζουν τόσο ρόλο τα νούμερα όσο το… κόστος αυτών. Και ένα (μεσημεριανό) πουλάκι μού σφύριξε ότι η ωραία Ελένη θα κάνει για τελευταία χρονιά την εκπομπή στον Alpha «υπό αυτούς τους όρους», ως διευκρίνισε.

* Τις πταίει; Ότι άλλο Κοντομηνάς και άλλο Βαρδινογιάννης. Και το οικονομικό βάρος της Μενεγάκη δεν είναι εύκολο να σηκωθεί με τα νέα δεδομένα. Τον Γενάρη, τα σπουδαία, που θα γίνουν οι κουβέντες. Κι εκεί η Ελένη, που ξέρει να τραβάει καλό φύλλο στο πόκερ, θα έχει έτοιμο ήδη… ένα. Κρατήστε το.

* Κάθε Πέμπτη βράδυ τα μεσάνυχτα θα προβάλλεται η εκπομπή «Αποτυπώματα» του Παύλου Τσίμα στον ΣΚΑΪ. Βασικά όχι ακριβώς…

* Μάλλον θα ξεκινήσει λιιιιιιίγο νωρίτερα. Για να προλάβει την «Αυτοψία» που ξεκινά μεθαύριο στον Alpha και αμέσως μετά το «Λόγω Τιμής», για καλό lead in. Ρισκαδόρικη η επιλογή από το Φάληρο πάντως, ο Αντώνης Σρόιτερ έχει το δικό του, μόνιμο κοινό.

* Αληθεύει ότι συμβούλεψαν τη Χριστίνα Μπόμπα να αρχίσει να ποστάρει περισσότερες και πιο σέξι φωτό στο Instagram, μπας και γλιτώσει από τη… μήνιν (και το κράξιμο) του Twitter;

* Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέλαβε νέος πρόεδρος στο «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ. Το κέντρο που μοίραζε δεξιά κι αριστερά, με ΜΜΕ της κυβερνητικής αρεσκείας, διαφημίσεις. Και εκτός από κουμπάρος του Βασίλη Κικίλια ο Αρκουμανέας είναι και σύζυγος της Εύας Αντωνοπούλου. Ναι, του ΣΚΑΪ.

* Όχι πως οι άλλοι τα πάνε καλύτερα. Ο Κώστας Αρβανίτης, μετά την τρομερά αποτυχημένη του διαδρομή στο «Κόκκινο» και στην 24Media, έγινε Ευρωβο(υ)λευτής. Και ρώτησε τις προάλλες τον υποψήφιο επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, στην τρίωρη ακρόασή του, «ως δημοσιογράφος», κάτι που επανέλαβε.

* Ο Σχοινάς του απάντησε όμως… πληρωμένα. Εκτός του ότι υπέβαλλε ένα ερώτημα που είχε ήδη απαντηθεί, ο Σχοινάς του είπε ότι ποτέ δεν αντιμετωπίζει τους Ευρωβουλευτές ως δημοσιογράφους και δεν περίμενε ότι ένας Ευρωβουλευτής θα του απεύθυνε ερώτημα ως δημοσιογράφος (και καταχειροκροτήθηκε).

* Για το (ισπανικώς) Copa de Grecia, στην ΕΠΟ έκαναν μονοετή διαγωνισμό, δεν κινείται φύλλο και λογικά θα καταλήξει, από μέρα σε μέρα μαθαίνω, στην Cosmote TV.

* Οσο για το γιατί, από την πρεμιέρα της Α1 πόλο Ανδρών, μεταδόθηκε από την ΕΡΤ το Πανιώνιος – Παλαιό Φάληρο και όχι το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός; Ηταν απόφαση της ΚΟΕ, όχι της ΕΡΤ.

* Βουτήξτε μερικοί τη γλώσσα στο μυαλό καμιά φορά, λέγανε στο χωριό μου…

* Α, έχει και τζάμπολ το μπασκετικό Champions League απόψε και μέχρι στιγμής δεν έχει κλείσει πουθενά. Αν δεν κινηθεί η Nova, δεν βλέπω κάναν άλλο...
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου