Κυριακή 1 Μαΐου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 1/5 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Ανέστειλε το ημερήσιο φύλλο
η “Ανεξαρτησία” του Τράγκα

Ανέστειλε την ημερήσια έκδοσή της η «Ανεξαρτησία» του Γιώργου Τράγκα και θα επιστρέψει ως εβδομαδιαίο φύλλο, κινούμενο στον χώρο της Δεξιάς.
---


«Ευχές» Μαξίμου στα «ΜΜΕ της διαπλοκής»

«Λίγο πριν την Ανάσταση, η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει ότι τις τελευταίες μέρες και ενόσω μια δύσκολη και σύνθετη διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο λεπτό σημείο της, γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκώς εντεινόμενης παραπληροφόρησης και κινδυνολογίας από μεγάλη μερίδα εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ (...)

«Σήμερα», καταλήγει η ανακοίνωση, «λόγω της ημέρας, αντί άλλης απάντησης και αυτονόητων διαψεύσεων σε πρωτοσέλιδους τίτλους φθηνής προπαγάνδας, στέλνουμε στους εκδότες των συγκροτημάτων της διαπλοκής και στους κομιστές της κίτρινης δημοσιογραφίας, τις ευχές και την κατανόησή μας. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία... (...)

---
Αντίθετος σε φόρο στο internet ο ΣΕΠΕ

Άλλη μια ηχηρή αντίδραση στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει φόρο στο διαδίκτυο και στη συνδρομητική τηλεόραση. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) επισημαίνει σε δημόσια ανακοίνωσή του τις σοβαρές επιπτώσεις και τις καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνία και τους πολίτες. Όπως σημειώνει, μια τέτοια επιβάρυνση θα πλήξει πρωτίστως τους πολίτες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, σε μια περίοδο που ο προϋπολογισμός τους βάλλεται από παντού.
---
Πρες ρουμ σε… υψηλή ευκρίνεια

Μετά τις τεχνολογικές αλλαγές στην αίθουσα του πρες ρουμ με την προμήθεια νέων ψηφιακών συστημάτων, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας νοικιάζει τηλεοπτική κάμερα και εξοπλισμό για εγγραφή σε σήμα υψηλής ευκρίνειας. Η ανάθεση έγινε στην εταιρεία «Κ. Παπαπαναγιώτου», με ενοίκιο 516 ευρώ για έναν μήνα. Η Γενική Γραμματεία δίνει το «καλό παράδειγμα» στους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι, εκτός από το σήμα σε HD, θα πρέπει να προβούν και σε επενδύσεις τεχνολογίας υψηλής ευκρίνειας στην παραγωγή και στη μετάδοση. Η ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, πάντως, θα μεταδίδεται πλέον από την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια σε υψηλή ευκρίνεια!
---
«Θα τους ταράξουμε

στη νομιμότητα τους απεργοσπάστες»

Ανακοίνωση της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε. για την απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου

(...) "... Θα απαντήσουμε όμως σε όλους τους απεργοσπάστες με την εξής δέσμευση: «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ηλίας Ηλιού." (...)
---
"Καίνε" τον Μπόμπολα τα νέα στοιχεία
που έχει στη διάθεσή του ο Άρειος Πάγος


Επιπρόσθετα στοιχεία σε βάρος του γενικού διευθυντή της Helector, Λεωνίδα Μπόμπολα, έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές που διερευνούν το σκάνδαλο των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης. Μετά την εξέλιξη αυτή, αποφασίστηκε όπως ακυρωθεί το πρώτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του Λεωνίδα Μπόμπολα και να εκδοθεί νέο.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου