Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

... η απαξίωση της "Ιριδας" ολοκληρώνεται ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πρώτη η "Καθημερινή" στις εκτυπώσεις
Θέμης Αλαφούζος
Η "Ιριδα"... μετακομίζει στο πιεστήριο του Αλαφούζου

Η τακτική και οι λανθασμένες επιλογές που ακολούθησε τα τελευταία δύο χρόνια στο σύνολο των επιχειρήσεών του ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας είχαν ως συνέπεια να οδηγηθεί σε σταδιακή απαξίωση και η μεγαλύτερη εκτυπωτική μονάδα των Βαλκανίων, που δεν είναι άλλη από την "Ιρις Εκτυπωτική".

Το πιεστήριο που είχε στηθεί από τα δύο μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας, τον ΔΟΛ και τον "Πήγασο", έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Η ευθύνη για την κατρακύλα της συγκεκριμένης επιχείρησης ανήκει εξ ολοκλήρου στους Μπόμπολα και Ψυχάρη και στις επιλογές που έκαναν σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού. Τα τελευταία χρόνια, οι δύο μέτοχοι, αν και είχαν συγκεντρώσει σχεδόν το σύνολο των μεγάλων εφημερίδων, κατάφεραν να οδηγήσουν στα βράχια την εταιρεία. Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο παραδέχονται ότι βασικός υπαίτιος είναι ο Φώτης Μπόμπολας, τον οποίο, όπως έγινε στο "Εθνος" και στο Mega, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να ελέγξει το μαγαζί. Έχοντας, λοιπόν, την αμέριστη συμπαράσταση του στενού συνεργάτη του, Νίκου Παπαδόπουλου, επεδίωξε να συγχωνεύσει την "Ιριδα" με το πρακτορείο διανομής "Ευρώπη".

Αποτέλεσμα της λανθασμένης στρατηγικής που είχε επιλέξει ήταν οι επιχειρήσεις να οδηγηθούν σε πλειστηριασμό στις 26 Ιουλίου. Ανεξάρτητα, όμως, από τα λάθη που έγιναν, αξίζει να γίνει μια αποτύπωση της νέας πραγματικότητας στον χώρο των εκτυπώσεων. Η σταδιακή απαξίωση της "Ιριδας" ενισχύει σημαντικά το πιεστήριο της "Καθημερινής" του Θέμη Αλαφούζου. Την πόρτα της εξόδου από το πιεστήριο των εκδοτών, ως γνωστόν, άνοιξε ο όμιλος των "Παραπολιτικών", γεγονός που επιτάχυνε τις εξελίξεις σε σχέση με την "Ιριδα".

Στις αρχές της εβδομάδας ανακοίνωσε συνεργασία με το πιεστήριο της "Καθημερινής" η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" των Αναστασιάδη - Καραμήτσου. Από αύριο στο πιεστήριο του Αλαφούζου θα τυπώνεται και η εφημερίδα "Documento" του Κώστα Βαξεβάνη, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση οδεύουν η "Χρυσή Ευκαιρία" και η στοιχηματική "King Bet".

Επίσης, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν μετακομίσει από την "Ιριδα" στην "Καθημερινή" και τα επιτυχημένα στοιχηματικά έντυπα "Matchmoney", "Στοίχημα" και "Προγνωσπόρ".

Προς το πιεστήριο των Τασιόπουλου - Μπάρλα οδεύει ο "Ελεύθερος Τύπος" του Αλέξη Σκαναβή, ενώ με τη "Νίκη Εκδοτική" συζητά η "Real News" των Χατζηνικολάου - Κουρή.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί και η πληροφορία που θέλει τόσο τα "Νέα" όσο και το "Βήμα" να μετακομίζουν από την επόμενη εβδομάδα στα πιεστήρια της "Καθημερινής". Όπως γίνεται αντιληπτό, ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στον χώρο των εκτυπώσεων αναδεικνύεται, εκ των πραγμάτων, ο Θ. Αλαφούζος, ο οποίος πλέον συζητά το ενδεχόμενο της ενίσχυσης της ήδη υπερσύγχρονης εκτυπωτικής μονάδας που διαθέτει. Επί τη ευκαιρία, αξίζει να σημειωθεί ότι η "Καθημερινή" διαθέτει εξαιρετικό μάνατζμεντ, το οποίο "τρέχει" ο πολύπειρος Χρήστος Αγραφιώτης.

---
media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου