Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Ο Σάτυρος των media γράφει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μια φορά τζαμπατζήδες, μια ζωή καναλάρχες...

Υπερασπίζονται τα κεκτημένα τους.
Αυτοί που θεωρούν οπισθοδρόμηση και λαϊκισμό την υπεράσπιση των κεκτημένων όλων των άλλων, απαιτούν επ΄ άπειρον να μην δώσουν φράγκο. Κεκτημένο, βλέπετε. Είκοσι πέντε χρόνια επιχειρήσεις χωρίς να πληρώσουν ευρώ για τις άδειες τους. Την νοοτροπία αυτή, βεβαίως, τους την εμπέδωσε το Κράτος. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Για αυτό δεν γουστάρουν να πληρώσουν ούτε τώρα.
Θα κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν.
---
Μνημονιακή... υποχρέωση

Από τα αριστερά... δουλευόμαστε.
Αυτό νομίζει ο "Σάτυρος". Δηλαδή, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θέλει να πιστέψουμε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε μνημονιακή υποχρέωση να καταργήσει την αυτοδιαχείριση στα ραδιόφωνα; Πάλι καλά που δεν ανέλαβε την υποχρέωση να κλείσει τα 4 υπάρχοντα αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα. Για να μας δώσουν οι δανειστές τα λεφτά απαίτησαν την απαγόρευση των αυτοδιαχειρόμενων ραδιοφώνων. Φαίνεται ότι αυτά επιβαρύνουν το χρέος και το έλλειμμα. Μα και έτσι να είναι, να τους ζήτησαν κάτι τέτοιο, θα όφειλε η κυβέρνηση να απορρίψει το αίτημα τους.
Αν δεν μπορεί να αρνηθεί στον Σόιμπλε ούτε αυτό, τότε χαιρετίσματα στο... Εδιμβούργο.
---
ΕΡΤ: Δεν είναι

Εσωτερική υπόθεση.
Ο "Σάτυρος" εύχεται και ελπίζει ο κ. Κωστόπουλος να μην περιορίσει την συνεργασία του για την αναβάθμιση της ΕΡΤ στα στελέχη και στους εργαζόμενους της. Η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο τους εντός των τοιχών. Μισό αιώνα αυτό το λάθος διαπράττουν οι ηγεσίες της ΕΡΤ και οι κυβερνήσεις. Διαφορετικά δεν θα πάψει η ΕΡΤ να αποτελεί ένα αποστεωμένο δημοσιογραφικό οργανισμό και δεν θα γίνει ποτέ ένα ζωντανό κύτταρο της λαϊκής έκφρασης και της δημοκρατίας.
Ελπίζουμε να μην του πέφτουν βαριά αυτά του κυρίου Κωστόπουλου και να διαφοροποιηθεί από τον προκάτοχο του.
---
Ναυτεμπορική - Eurobank: Τα βρήκαν

Η Ναυτεμπορική δεν θα έχει την τύχη της Ίριδας.
Να τα καλά νέα για τον κλάδο μας. Η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία αναστολής με την τράπεζα και έτσι η Eurobank δεν θα προβεί στην εξόφληση των ληξιπροθέσμων απαιτήσεών της, ούτε σε πράξεις αναγκαστικής εκτελέσεως ή λήψη άλλων παρεμφερών μέτρων. Στο άμεσο μέλλον η εταιρεία θα παραδώσει στην τράπεζα επιχειρηματικό σχέδιο και πλάνο λειτουργικής αναδιάρθρωσης με βασικό στόχο την κεφαλαιακή της ενίσχυση και την ανάκαμψη της.
---
H επιλεκτική ευαισθησία του Νίκου Παππά

Ο "Σάτυρος" ήταν χθες στην Βουλή.
Παρακολούθησε την μονομαχία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής με τον κ. Βενιζέλο για τις τηλεοπτικές άδειες. Τραγικά αδύναμη η επιχειρηματολογία του πρώην προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τον έφερε σε δύσκολη θέση ο Νίκος Παππάς.
Αιφνιδίασε αρνητικά, ωστόσο, τον "Σάτυρο" η επιλεκτική ευαισθησία του Νίκου Παππά για τους εργαζόμενους στα κανάλια. Σωστά ενδιαφέρεται για αυτούς και αγανακτεί με τις απολύσεις τους. Όμως, δεν θα έπρεπε ο κ. Παππάς να δείξει την ίδια ευαισθησία για τους δεκάδες εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο, επειδή κλείνει η Ίριδα και τα άλλα τυπογραφεία αρνούνται ή δεν έχουν την δυνατότητα να τυπώσουν τα 100 περίπου έντυπα που τυπώνονται σε αυτήν;
Κακό πράγμα η επιλεκτική ευαισθησία. 
---
fmvoice.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου