Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Το "Error" και η... δημοσιογραφία των εκδοτών - καναλαρχών

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Error με τη… σφραγίδα
των δήθεν ποιοτικών ιστοσελίδων


Όλοι οι δημοσιογράφοι μπορεί να πέσουν σε σφάλμα ή να παραπλανηθούν από μια εντυπωσιακή ψεύτικη είδηση, όπως συνέβη στην περίπτωση με το επίδομα της σφραγίδας και να αρχίσουν να την αναπαράγουν…

Μάλιστα, βοηθούντος και του αντιπολιτευτικού ρόλου που υπηρετούν, εύκολα τότε μπορεί να δημιουργηθεί ένα «φαντασμαγορικό» μιντιακό υπερθέαμα σαν το χθεσινό στις μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες, όπου η μια μετά την άλλη έτρεχαν να εξαφανίσουν την ειδησάρα… γεμίζοντας το Διαδίκτυο με «Error»!

Και το πρόβλημα δεν ήταν το λάθος, διότι όλοι οι δημοσιογράφοι έχουν δικαίωμα στο λάθος!

Το πρόβλημα είναι οι ιδιοκτησίες και οι διοικήσεις των ΜΜΕ που φιλοξενούν τα πάντα αρκεί να προκαλεί ζημιά στον Τσίπρα και στην κυβέρνησή του. Ελάχιστη σημασία έχει αν η είδηση είναι ψεύτικη! Διότι, ψεύτικη είδηση με ψεύτικη είδηση έχει διαφορά! Αυτή με το επίδομα σφραγίδας της Γεροβασίλη ήταν χοντροκομμένη και αναγκάστηκαν να την «κατεβάσουν». Δεκάδες άλλες όμως «ειδήσεις» παραμένουν στη θέση τους, διότι δεν είναι εξόφθαλμα ψεύτικες και «καταπίνονται» μια χαρά, μαζί με κάτι άλλο!

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι όλα αυτά τα Μέσα που δημοσίευσαν τη χοντράδα πλασάρονται ως ποιοτικά που σέβονται τη δημοσιογραφική δεοντολογία, διασταυρώνουν δήθεν τις ειδήσεις τους και κυρίως δεν λαϊκίζουν και δεν «κιτρινίζουν!

Αλήθεια η συναλλαγή με πολιτικά και οικονομικά κέντρα πώς λέγεται στη γλώσσα τους;

---
---
Σχόλιο "Α" : ... αλήθεια, υπάρχει δημοσιογραφία πέρα και πάνω από τη θέληση του εκδότη; ... το λάθος γίνεται μία και δύο φορές ... αλλά αυτό δεν είναι το θέμα ...
*

1 σχόλιο:

  1. Αλήθεια η συναλλαγή με πολιτικά και οικονομικά κέντρα πώς λέγεται στη γλώσσα τους; Ρουφιανιλίκι, ραγιαδισμός, γλείψιμο, διαφθορά, διατεταγμένη υπηρεσία προς συγκεκριμένα συμφέροντα, αναξιοπρέπεια, ανηθικότητα. Διαλέξτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή