Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

BLACK BOX - ανοίγει με δική σας ευθύνη...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δραστικές αλλαγές και... παρεμβάσεις


- Ανακατεύεται η κυβέρνηση σε ζητήματα που αφορούν μεγάλες επιχειρήσεις; Και η στήλη διευκρινίζει ότι δεν συζητάμε για θέματα συγκεκριμένων έργων ή προμηθειών, άλλα για ζητήματα που άπτονται θεμάτων επιχειρηματικής στρατηγικής. Μην το ζορίζετε, η απάντηση είναι «ΝΑΙ». Κι αν έχετε αμφιβολίες, η στήλη παραθέτει δύο παραδείγματα: MIG και Forthnet. Περισσότερα προσεχώς.

- Τοπίο δραστικών αλλαγών διαμορφώνεται για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το 2017 αποδεικνύεται χρονιά ορόσημο που αλλάζει ριζικά και εκ βάθρων τον κλάδο. Αρχές Αυγούστου θα πρέπει να περιμένουμε τη νέα μορφή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Περίπου στις αρχές Φθινοπώρου θα δούμε την επόμενη μέρα για τον Πήγασο, καθώς όποιος πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του για την επαναλειτουργία των μέσων του συγκροτήματος με όποιον τρόπο αυτός επιλέξει.

- Τον Δεκέμβριο τοποθετείται η επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού Μega, αν τελικά όλοι αυτοί που διαγκωνίζονται αυτό το διάστημα για τις μετοχές θέλουν πράγματι να επαναλειτουργήσει το κανάλι. Επιπλέον μέχρι το τέλος των επόμενων 2-3 μηνών θα πρέπει η ιδιοκτησία της Ναυτεμπορικής να βρει τρόπο να ξεπεράσει τα προβλήματά της με τα δάνεια στην Εurobank. Και όλα αυτά χωρίς τον τομέα της τηλεόρασης, όπου οι αλλαγές θα είναι δραστικές.

- Ενώπιον δύσκολων αποφάσεων φαίνεται να βρίσκονται δύο συστημικές τράπεζες όσον αφορά το δίκτυο τους. Η ανάγκη να συμπιεστούν γενικώς τα κόστη και να επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης του προσωπικού, φαίνεται ότι οδηγούν σε οδυνηρές αποφάσεις για βίαιη συρρίκνωση του δικτύου.

- Ισχυρές συστάσεις γίνονται από τους δανειστές στο οικονομικό επιτελείο για δημιουργία αποθεματικών κεφαλαίων ύψους εννέα δισ. Οι δανειστές θεωρούν τη δημιουργία ενός μαξιλαριού ρευστότητας απαραίτητου για την επιτυχία της εξόδου της χώρας προς τις αγορές. Επικαλούνται τα παραδείγματα Κύπρου και Πορτογαλίας και ζητούν από την κυβέρνηση να προβεί στον σχηματισμό του συγκεκριμένου αποθεματικού ρευστότητας που θα λειτουργεί ως εγγύηση για τους αγοραστές ομολόγων.

- Υπερωρίες ακούγεται ότι δουλεύει η Εισαγγελία για θέματα που αφορούν δανειοδοτήσεις επιχειρήσεων. Και ο λόγος είναι για παλιές υποθέσεις που μπορεί να πηγαίνουν πίσω ως και περισσότερο από 15 χρόνια. Δικογραφίες πηγαίνουν κι έρχονται κι όλα δείχνουν ότι το Φθινόπωρο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσφέρει εντυπωσιακά θεάματα, καθώς όπως καταλαβαίνετε άρτος δεν υπάρχει.

- Αρκεί βεβαίως αυτή να μην είναι η κεντρική επικοινωνιακή τακτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να περάσουν όλο το δύσκολο 2018. Δηλαδή να γεμίζουν την ατζέντα των μέσων ενημέρωσης κάθε ημέρα με σκάνδαλα τραπεζιτών και κομμάτων τα οποία ανασύρουν κατά περίπτωση από το χρονοντούλαπο της ιστορίας.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου