Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ράδιο - η αριστερή κυβέρνηση καταργεί την αυτοδιαχείριση !!!

*
Ανασυγκρότηση
***
*
"Είναι μνημονιακή υποχρέωση..."

Η κυβέρνηση καταργεί
την αυτοδιαχείριση στα ραδιόφωνα!


Με το νομοσχέδιο που έφερε σήμερα στη Βουλή ο Νίκος Παππάς για τον τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο (και άλλα πολλά) εισάγεται κι ένα συγκεκριμένο άρθρο μέσω του οποίου καταργείται η δυνατότητα να ιδρύονται νέα αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα.

Και όπως πάντα το λέει πονηρά και άντε να βγάλεις άκρη: Στο άρθρο 40 παρ.ι προτείνεται η κατάργηση της περίπτωσης στ της παρ.9 του άρθρου 8 του Ν.3592/2007
Παρ. ι. Η διασφάλιση υγιών συνθηκών λειτουργίας της αγοράς και της επί ίσοις όροις συμμετοχής σε αυτήν καθιστούν απαραίτητη την κατάργηση της περίπτωσης στ΄ της παρ. 9 του άρθρου 8 του Ν. 3592/2007.
Τι λέει αυτή η περίπτωση; Είναι η τροπολογία που προστέθηκε το 2013 και έδινε τη δυνατότητα στους απλήρωτους εργαζόμενους των ραδιοφωνικών σταθμών να πάρουν τη συχνότητα στα χέρια τους. Ιδού:

Είναι μνημονιακή υποχρέωση υποστηρίζει η αριστερή μας κυβέρνηση η κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου επειδή νοθεύεται ο ανταγωνισμός στην ελεύθερη αγορά. Οπότε η κυβέρνηση, η αριστερή μας είπαμε, αφαιρεί ένα όπλο από απλήρωτους εργαζόμενους ραδιοφωνικών σταθμών να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Τέσσερα είναι στην Αθήνα τα αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα, ο Flash 96, o Best 92.6, ο Ξένιος 94.3 και ο Nitro 102.5 (που γίνεται Athens Voice Stereo). To e-tetRadio επικοινώνησε με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ρωτώντας το αν αυτό επηρεάζει τα συγκεκριμένα ραδιόφωνα και τη συμμετοχή τους στη μελλοντική αδειοδότηση. Η απάντησή τους ήταν κατηγορηματική: δεν τα επηρεάζει και θα μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά στην αδειοδότηση.

Από δω και πέρα όμως τέλος τα νέα αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα στα FM. Μιλάμε για εξαιρετικά αριστερή απόφαση, πιο αριστερή δεν γίνεται.

Η διάταξη για την αυτοδιαχείριση στα ραδιόφωνα ήταν να καταργηθεί (ή να τροποποιηθεί) από το Δεκέμβριο του 2014, επί Σαμαρά, αλλά τελευταία στιγμή το πήραν πίσω (ΕΔΩ). Προφανώς δεν πρόλαβαν. Αλλά το έκαναν οι τωρινοί που δεν είναι φυσικά Σαμαράς.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου