Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Σχέδιο για 50 απολύσεις στο STAR

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Υπό διωγμό οι τεχνικοί του καναλιού


Αναβρασμός και ετοιμότητα είναι οι λέξεις που περιγράφουν την κατάσταση στο STAR, αφού είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει ο χορός των απολύσεων. Η εθελουσία που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή είχε πενιχρά αποτελέσματα, μιας και ελάχιστοι εργαζόμενοι συμμετείχαν… Έτσι λοιπόν η διοίκηση του σταθμού βάζει μπροστά το σχέδιο μείωσης του κόστους, όπως αρχικά είχε σχεδιάσει, με στόχο – σύμφωνα με πληροφορίες, να μειώσει σχεδόν στο μισό τους τεχνικούς.

Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε περίπου 50 απολύσεις από το τεχνικό προσωπικό του καναλιού που σήμερα υπολογίζεται ότι αριθμεί λίγο παραπάνω από 100 εργαζόμενους.

Όπως είναι φυσικό οι τελευταίοι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και με το που θα φθάσουν τα πρώτα ειδοποιητήρια… αυτόματα θα κατεβάσουν το διακόπτη! Και επειδή το πρόγραμμα του σταθμού δεν διαθέτει ζωντανές εκπομπές… οι στάσεις που σχεδιάζονται – αν δεν προκύψει κάτι μεγαλύτερο, θα είναι όλες επάνω στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Βεβαίως η διοίκηση το γνωρίζει αυτό ή πιο σωστά το περιμένει, για αυτό και επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η τηλεοπτική σεζόν και ο κόσμος ξεκινάει τις διακοπές του… ώστε οι συνέπειες για το σταθμό να είναι οι ελάχιστες δυνατές.

Επιπλέον, παρά την αγωνιστική ετοιμότητα των συνδικαλιστών – λόγω καλοκαιριού, ποντάρει στην κόπωση των εργαζομένων και πιστεύει ότι δεν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα των σωματείων για δυναμικές κινητοποιήσεις.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου